Restaurant en Feestlocatie De Poppe
divider

Belangrijke overwinning Heren 1 in Denekamp

Op het mooie sportpark ‘De Molendijk’ in Denekamp heeft Blauw Wit ’66 een belangrijke 0-1 overwinning weten te behalen. Het was voor het eerst dat deze ploegen tegen elkaar speelden. SDC '12 is een voetbalvereniging, in 2012 ontstaan uit een fusie tussenzaterdag voetbalvereniging Sportclub Denekamp en zondag voetbalvereniging DOS ’19. SDC ’12 staat voor Sportclub Dos Combinatie 2012. SDC ’12 is een goed voetballende ploeg die zeker gezien hun kwaliteiten te laag staan en zeker hoger gaan eindigen.

Onder de goed leidende scheidsrechter R.J.M. Klaver waren het de gasten uit Holten die voortvarend van start gingen. Blauw Wit ’66 had binnen 30 seconden op voorsprong dienen te staan. Blauw Wit ’66 onderschepte direct de bal door slecht uitverdedigen, maar Emiel Schuppert schrok van deze kans en schoot net naast. De gastheren wilden van achteruit opbouwen maar doordat Blauw Wit ’66 hoogdruk zette lukte dit in de beginfase maar zelden. Even later was het toch raak, het was ditmaal aanvoerder Edwin Bolink die de bal kon veroveren en direct beheerst binnenschoot. Een opsteker voor de gasten uit Holten.

In de minuten die hierop volgden was Blauw Wit ’66 de betere ploeg en kreeg nog verschillende kansen. Uit een goede aanval over rechts was Edwin weer dicht bij een doelpunt maar zijn kopbal ging net naast. Geleidelijk aan kwam de thuisploeg wat beter in het spel. Met name via de rechtervleugel kwamen ze een aantal keren gevaarlijk door zonder tot echt grote kansen te komen. De eerste echte kans leek ook tot een doelpunt te leiden, maar Nathan wist met een geweldige redding de bal uit de rechterbovenhoek te tikken. De druk op de gasten uit Holten nam wat toe. Maar deze middag stond de verdediging goed. Zeker het centrum stond als een huis, met een vanouds goed keepende Nathan, een sterk spelende Jort Janssen en de snelle Jasper Kampman als ausputzer. Het was voor de trouwe supporters een genot om te zien. De resterende tijd van de eerste helft bleef Blauw Wit ’66 de gevaarlijkste ploeg maar vergat te scoren. De tweede helft startte net zoals de eerste, de opbouw van de gastheren was ook in deze beginfase allerminst zeker te noemen. Ook nu hadden de Blauwwitters meerdere kansen om de score te vergroten. Zowel de verder goed spelende Emiel miste een kans als ook Luuk Vergeer. Hierdoor bleef de wedstrijd spannend. Na ruim twintig minuten in de tweede helft waren het de gastheren die de bezoekers uit Holten terugdrongen. Hierdoor kregen ze meerdere hoekschoppen en kleine mogelijkheden. Tot grote kansen wisten ze niet te komen. Na ruim een half uur in de tweede helft kregen de bezoekers meerdere kansen om de wedstrijd te beslissen. Zo degelijk als de verdediging vandaag stond, lieten de aanvallers nog wel eens wat steekjes vallen. Zo bleef de wedstrijd onnodig spannend tot het einde van de wedstrijd. Net voor tijd leek Stefan Dijkink dan toch de wedstrijd te beslissen, maar ook zijn schot miste precisie. Daarna kregen de gastheren nog enkele hoekschoppen maar wisten hieruit niet tot scoren te komen. Al met al een verdiende overwinning, zeker op basis van het aantal kansen. Een compliment voor het compact spelend Blauw Wit’ 66 die hierdoor het nieuwe seizoen in de deze zware 3e klasse, zeer goed begonnen is. Top!