Restaurant en Feestlocatie De Poppe
divider

Blauw Wit bedwingt koploper Helios

Afgelopen zaterdag kwam koploper Helios op bezoek op sportpark ’t Vletgoor.

De Deventer ploeg voerde met 25 punten uit 9 ontmoetingen de ranglijst aan. Hun enige verliespunten waren het gelijkspel op 30 september(!) tegen Hellendoorn. Een behoorlijke klus dus voor de Blauw Witten de de laatste drie wedstrijden verloren zagen gaan.

Een uitgekiend tactisch plan, een voorbeeldige uitvoering alsmede geweldige inzet en enig fortuin leidden er toe dat de koploper niet verder kwam dan 0-0 en Blauw Wit met een goed gevoel de winterstop ingaat.

Maar daar zag het lange tijd niet naar uit. De Deventernaren domineerden de wedstrijd en Blauw Wit moest terug. De verdediging onder leiding van Jaron Kampman en in de rug gesteund door een weer in goede vorm verkerende keeper Nathan Hofman moest zich beperken tot tegenhouden. Door de druk van de gasten kwam Blauw Wit niet tot opbouwende acties en moest het zich beperken tot sporadische uitvallen. Door het overwicht creëerde Helios nogal wat kansen maar ze waren niet zorgvuldig in de afronding. Daarbij was topscorer Jarmo van het Hof (alweer 11 goals dit seizoen) in goede handen bij Jort Jansen. Weliswaar misleidde de geslepen spits een paar keer arbiter Turhan Yildiz en verdiende hij daarmee een onverdiende vrije trap maar verder kon hij geen schade aanrichten. Toch hadden de gasten met voorsprong moeten gaan rusten maar zelfs een rebound op 3 meter voor de goal kregen ze niet tegen de touwen terwijl daarvoor al enkele 100% kansen naast of over werden geschoten. Blauw Wit kwam in de eerste helft niet verder dan een afstandsschot van Edwin Bolink dat naast ging.

Na de hervatting niet alleen hetzelfde spelbeeld maar ook het weer was identiek: behoorlijke regenval van de eerste tot de laatste minuut. Blauw Wit bleef dezelfde taktiek uitvoeren en Helios bleef beducht op uitvallen en hield consequent drie verdedigers op eigen helft. In tegenstelling tot het eerste bedrijf was de druk van Helios minder. Blauw Wit kon eerder ingrijpen en had meer van het spel zonder tot grote kansen te komen. Ook waren de bezoekers niet meer in staat om de thuisclub op eigen helft vast te pinnen. Coach Harrie Decheiver begon te wisselen terwijl Christian Koop bij Blauw Wit genoodzaakt was om de geblesseerde Jasper Kampman 20 minuten voor tijd te vervangen door Tim Welgraven.

Dit alles leidde er niet toe dat het wedstrijdbeeld grondig veranderde. Ondanks het hondenweer waren er nogal wat supporters op de ‘derby’ afgekomen die met gemengde verwachtingen naar de klok keken: voor de Deventer fans liep hij te snel, voor de Holter aanhang veeeel te langzaam. Terwijl de klok de 90 minuten al had bereikt liet de scheidsrechter nog een aantal minuten doorspelen maar gescoord werd er niet meer. Een ietwat fortuinlijk gelijkspel voor de Holtense ploeg was het eindresultaat. Helios zag concurrent Enter Vooruit, dat wel won, aan zich voorbijgaan.

Opstelling Blauw Wit: d. Nathan Hofman; a. Leander Stam, Jort Jansen, Jaron Kampman, Morris Brusse; m. Remco Stam, Edwin Bolink, Stefan Dijkink, Jasper Kampman (71’Tim Welgraven), v. Dennis Bolink, Emiel Schuppert.