Restaurant en Feestlocatie De Poppe
divider

Blauw Wit blijft ongeslagen tegen Deventer RDC

Ook in de 9e competitiewedtrijd bleef Blauw Wit’66 ongeslagen. Op sportpark ’t Vletgoor werd fusieclub RDC (Roda-Daventria-CJVers) op een 2-0 nederlaag getrakteerd. De eindstand was met de pauze al bereikt.

Onder leiding van arbiter Hilhorst uit Gelselaar, die een voortreffelijke partij floot, startten de Blauw Witten heel aanvallend en dat had al spoedig succes.

In de 5e minuut ging de bal snel door de Deventer verdediging en het was de 18- jarige Luuk Vergeer die knap afrondde en keeper Jesse Klopman (ex-Schalkhaar) geen kans gaf (1-0). Het bleef een leuke partij voor het vrij talrijke publiek.
Blauw Wit was voorlopig de bovenliggende partij maar de defensie van de bezoekers had er goed het oog in waardoor grote kansen uitbleven. Het duurde tot de 26e minuut toen een opnieuw Luuk Vergeer bijna de voorsprong vergrootte. Maar hij zag zijn schot via de keeper en de lat over het doel verdwijnen. Langzamerhand ontworstelden de gasten zich aan het Holtense overwicht en dat leidde na ruim een half uur bijna tot de gelijkmaker. Uit een corner werd rakelings naast geschoten. In deze fase was het een heel open wedstrijd met goed voetbal van beide zijden. De thuisclub was echter wederom het meest effectief. En weer was een youngster de afmaker.

Vanuit het middenveld werd, vlak voor rust, een goede aanval opgezet waarbij de 19-jarige Jort Jansen het eindstation was. Hard en zuiver schoot hij de bal tegen de touwen (2-0).

De speech van RDC-trainer Kick Maatman had de RDC-spelers duidelijk goed gedaan want na de pauze trokken ze het iniatief naar zich toe en creëerden een veldoverwicht. Maar eerst moesten ze nog toezien hoe een schot van Emiel Schuppert net voor het doel langs ging. Meteen daarop moest keeper Nathan Hofman al zijn capaciteiten aanspreken om de bal uit de bovenhoek te halen. RDC bleef het Holtense doel belagen maar de thuisclub mocht van geluk spreken dat de Deventer aanvallers waren vergeten hun vizier scherp te stellen. Nathan Hofman had een drukke middag maar hij toonde eens te meer aan dat hij een zeer betrouwbare sluitpost is. Slechts 3 tegendoelpunten tot nu toe in de competitie geven wel aan dat de Blauw Wit defensie zeer goed in elkaar steekt.

Trainer Christian Koop had inmiddels zijn twee wissels, Geert Veneklaas Slots en Leo Stam, ingebracht maar dat veranderde weinig aan het wedstrijdbeeld. RDC speelde een betere 2e helft dan de thuisclub maar was niet in staat verandering in de score te brengen. Door deze 8e zege in negen wedstrijden blijft Blauw Wit koploper met 1 punt voorsprong op een andere Deventer ploeg: Helios. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen HSC’21 in Haaksbergen op het programma.

Opstelling Blauw Wit: Nathan Hofman; Leander Stam, Jaron Kampman, Remco Stam, Ruben Baltes; Edwin Bolink, Emiel Schuppert, Jort Jansen; Dennis Bolink, Jarno Dijkstra, Luuk Vergeer.