Restaurant en Feestlocatie De Poppe
divider

Blauw Wit boekt eenvoudige zege

Voor de heren 1 van Blauw Wit stond deze zaterdag de thuiswedstrijd tegen de oudste club van Nederland op het programma, Koninklijke UD uit Deventer.

Uit de 4e klasse H waarin Blauw Wit speelt, zullen dit seizoen 6 clubs degraderen naar de 5e klasse. Koninklijke UD is met een 10e plek in de competitie inmiddels al zeker van degradatie. Blauw Wit heeft de punten nog hard nodig om de 2e plek in de competitie te behouden en zo een goede uitgangspositie te hebben in de inmiddels behaalde nacompetitie. De wedstrijd stond deze middag onder leiding van scheidsrechter Jeroen Veld.

Het beginsignaal van scheidsrechter Veld had nog nauwelijks geklonken of de eerste kans diende zich al aan voor Blauw Wit. Bij de 2e paal kopte Jaron Kampman die vandaag was opgesteld in de spits, de bal maar net langs het doel. Dit was een voorbode voor hoe vrijwel de gehele eerste helft zou verlopen. Koninklijke UD trok zich terug op eigen helft en Blauw Wit bleef de aanval zoeken. Na een aantal gemiste kansen was het in de 21e minuut van de wedstrijd dan toch raak. Een voorzet van Dennis Bolink wordt nog door een verdediger van UD weggewerkt, maar beland in de voeten van Jaron die hem ter hoogte van de 16 meter lijn hard weet binnen te schieten. Een zeer verdiende 1-0.

Pas in de 32e minuut weet UD voor het eerst in de buurt van het doel van Blauw Wit te komen en verdiend het een corner. De corner wordt eenvoudig weggewerkt door de verdedigers van Blauw Wit. Alhoewel Blauw Wit een dozijn aan kansen heeft gecreëerd in de eerste helft, weet het toch maar 1 keer te scoren.

In de tweede helft gaat Blauw Wit verder waar het in de eerste helft mee was geëindigd en dat is aanvallen. In de 60e minuut van de wedstrijd is er een prachtige kans voor Edwin Bolink die met een keiharde pegel vanaf een meter of 20 de lat van de kruising raakt. De 2-0 hangt in de lucht, maar valt maar niet. Koninklijke UD probeert nog wel op te bouwen, maar komt niet veel verder dan de middenlijn. Vlak na de kans van Edwin wordt Emiel Schuppert in het 16 meter gebied op zijn hak getrapt, waarna scheidsrechter Veld besluit om een penalty aan Blauw Wit toe te kennen. Dennis schiet de penalty goed binnen en zorgt daarmee voor de bevrijdende 2-0.

10 minuten later is het dan toch ook Edwin die wederom met een hard afstandsschot wel de keeper van UD weet te verrassen en de 3-0 op het scorebord zet.

Met de 3-0 op het scorebord vond trainer Christian Koop het een goed moment om Mathijs Rensen en Rik Uenk in het eerste elftal van Blauw Wit te laten debuteren.

Het blijft niet bij 3-0, want ook de verdiende 4-0 wordt nog gemaakt. Met een prachtig genomen vrije trap weet de goed spelende Edwin de keeper van UD het nakijken te geven. Dit lijkt ook de eindstand te worden, maar uit het niets was het dan toch nog UD die vlak voor het eind van de wedstrijd hun eerste echte kans creëerde. Een diepe bal beland in de voeten van de spits van UD die de bal langs keeper Nathan Hofman weet te werken. 4-1 is de eindstand van de al met al vrij eenvoudige middag voor Blauw Wit. De mannen van trainer Koop kunnen zich opmaken voor de op papier lastige uitwedstrijd van volgende week tegen RDC.

Opstelling: Nathan Hofman, Leander Stam, Jasper Kampman (Rik Uenk), Remco Stam, Ruben Baltes (Sjoerd Schuppert), Stefan Dijkink, Edwin Bolink, Tiemen Scholman, Dennis Bolink (Mathijs Rensen), Jaron Kampman (Luuk Vergeer), Emiel Schuppert