Restaurant en Feestlocatie De Poppe
divider

Blauw Wit boekt ruime overwinning op GFC Goor

In de 3e wedstrijd van de bekercompetitie stond voor Blauw Wit ‘66 de thuiswedstrijd tegen GFC op het programma. Op papier een lastige tegenstander, want vorig seizoen verloor Blauw Wit thuis met 0-1 en werd uit met 1-1 gelijkgespeeld.
Nu had Blauw Wit echter weinig moeite met GFC. Het boekte een ruime 3-0 overwinning, wat gezien het spel nog erg weinig was. Ondanks de 3-0 overwinning bekert Blauw Wit niet door.  Directe concurrent RKSV Bornerbroek won namelijk met maar liefst 10-0 van 5e klasser SVV ’91 en gaat op basis van doelsaldo door in de beker.

De wedstrijd tussen Blauw Wit '66 en GFC begon direct met een grote kans voor Luuk Vergeer. Luuk kopte de voorgezette bal, na een uitstekende combinatie van Leander Stam en Dennis Bolink, net naast de goal.
In de 17e minuut van de wedstrijd was het toch raak voor Blauw Wit. Jort Jansen schoot de bal hard het strafschopgebied van GFC in. Jorn Klein Beekman van GFC probeerde de bal te verdedigen, maar schoot hem ongelukkig hard in eigen doel, waardoor Blauw Wit op voorsprong kwam. Gezien het spelbeeld zeker niet onverdiend.
Gedurende de eerste helft was het spel vooral op de helft van GFC te vinden, met Blauw Wit dat de kansen creëerde, maar niet wist af te ronden. GFC kreeg in de eerste helft slechts één vrije trap en een corner op de helft van Blauw Wit.
Met een 1-0 stand werd dus de rust ingegaan

De tweede helft liet een onveranderd spelbeeld zien.

Onder andere Luuk had opnieuw een grote kans toen hij de bal achter zich kreeg, zich omdraaide binnen de vijf meter, maar zijn schot zag eindigen tegen de paal in plaats van in het doel. In de 58e minuut verdubbelde Emiel Schuppert dan toch de score voor Blauw Wit; 2-0
In de 71e minuut werd, de na de rust in het veld gekomen, Maurits Beldman in het strafschopgebied neergehaald en kreeg Blauw Wit een penalty. Dennis Bolink nam de verantwoordelijkheid op zich en schoot de bal hard en zuiver in het net, waardoor de score 3-0 werd in het voordeel van Blauw Wit.
Blauw Wit bleef het spel domineren en creëerde talloze kansen, maar slaagde er te weinig in om deze kansen om te zetten in doelpunten. Hoewel Blauw Wit een sterke indruk achterliet in deze wedstrijd, bekert het dus niet door.
Komende zaterdag staat voor de mannen van trainer Christian Koop de eerste competitiewedstrijd op het programma. Om 15.00 uur wordt er thuis afgetrapt tegen Enter Vooruit.