Restaurant en Feestlocatie De Poppe
divider

Blauw Wit en Daarlerveen delen punten in jubileumwedstrijd van Edwin Bolink

In de derde thuiswedstrijd van het seizoen stond Blauw Wit tegenover Daarlerveen. Met drie opeenvolgende overwinningen zit Blauw Wit in de goede flow. Hoewel Daarlerveen een wat moeizame start van de competitie kende, beloofde deze middag geen gemakkelijke opgave te worden voor de ploeg van trainer Christian Koop.

Een groot aantal toeschouwers waren deze middag naar ’t Vletgoor gekomen om Edwin Bolink zijn 250e wedstrijd in het eerste te zien spelen.

In het begin van de wedstrijd liet Daarlerveen direct zien dat ze niet waren gekomen om cadeautjes uit te delen. De eerste kans van de wedstrijd was voor Berkan Bozkurt van Daarlerveen, zijn schot ging net naast de rechterpaal. Niet veel later redde doelman Nathan Hofman knap tweemaal om te voorkomen dat Blauw Wit al vroeg in de wedstrijd op achterstand kwam.
Gedurende de eerste helft nam Blauw Wit langzaam de controle over de wedstrijd over. Zo zijn er kansen voor Luuk Vergeer, de keeper tikt de bal net voor zijn voeten weg, en Emiel Schuppert, wiens schot net iets te hoog over het doel ging.
Daarlerveen begon de lange bal wat meer te hanteren, maar deze werd vaak vakkundig weggewerkt door Jasper Kampman. Net voor rust leek de spits van Daarlerveen één op één met Nathan te komen, maar met een nette sliding op de bal werkte Remco Stam de bal nog vakkundig weg.
De ruststand was 0-0
In de tweede helft begon Blauw Wit sterk. Zelfs enkele toeschouwers die net te lang in de kantine waren gebleven, misten het eerste doelpunt van de wedstrijd. De keeper van Daarlerveen zat mis bij een voorzet van Stefan Dijkink, waarna Emiel de 1-0 binnenschoot.
Na de 1-0 was het Blauw Wit die de wedstrijd domineerde. Toch was het Daarlerveen die na 20 minuten spelen in de tweede helft de gelijkmaker wist te maken. Na een fraaie combinatie door het hart van de Blauw Wit-verdediging schoot de spits van Daarlerveen beheerst de 1-1 binnen.
De gelijkmaker deed de wedstrijd kantelen,  en nu was het Daarlerveen dat regelmatig gevaarlijk werd in het strafschopgebied van Blauw Wit. Dankzij wat geluk en goed verdedigend- en keeperswerk aan Blauw Wit kant, slaagde Daarlerveen er niet in om te scoren. Aan de andere kant kreeg Blauw Wit ook nog een aantal goede kansen. Zo zag Stefan zijn schot van dichtbij, tot ongenoegen van de Blauw Wit supporters, in de handen van de Daarlerveense keeper belanden.
De wedstrijd eindigde in een gelijkspel en gezien het verloop van de wedstrijd was dit een terechte uitslag. Na het laatste fluitsignaal kon het feest in de kantine beginnen waar aanvoerder  Edwin Bolink werd gehuldigd door zijn teamgenoten en de voorzitter voor zijn 250e  wedstrijd in het eerste.

Volgende week zaterdag staat voor Blauw Wit de uitwedstrijd tegen SVVN op het programma. De wedstrijd begint om 14.30 uur.