Restaurant en Feestlocatie De Poppe
divider

Blauw Wit figurant in wedstrijd tegen Helios

In de strijd om lijfsbehoud stond Blauw Wit tegenover Helios in de laatste uitwedstrijd van het seizoen 23/24. Hoewel ze in de thuiswedstrijd tegen SV Helios nog een punt pakten door 0-0 gelijk te spelen, was de situatie deze zaterdag toch iets anders. Uit bij Helios slaagde Blauw Wit er nog niet eerder in punten te pakken en verloor het elke keer met ruime cijfers. Bovendien kon Helios deze wedstrijd het kampioenschap in de 3e klasse D veiligstellen. Al met al beloofde het een zeer zware wedstrijd te worden voor ons eerste elftal.

Om de doelpuntenmachines van Helios, Sander Krijns (191 doelpunten) en Jarmo van het Hof (325 doelpunten), af te stoppen, begon Blauw Wit met een verdedigende opstelling, met Dennis Bolink als diepe spits.

Nadat de rookwolken van het vuurwerk waren opgetrokken, begon de wedstrijd onder leiding van scheidsrechter Dennis van der Heijden. Al snel werd duidelijk dat het voor Blauw Wit een moeilijke opgave zou worden om een punt mee te nemen uit Deventer en na slechts 10 minuten spelen werden de mannen van Christian Koop dan ook al op achterstand gezet. Serkan Kinaci plaatste de bal achter de verdedigende linie van Blauw Wit, waar Ijen Bruinsma hem goed aannam en onze uitkomende keeper Phillippe Zwinselman wist te passeren: 1-0. Niet veel later was het Sander Krijns die bijna het kampioenschap van Helios al veilig kon stellen, maar hij schoot een weggestompte bal van Phillippe hoog over het doel. Toch kon Sander dit 2 minuten later al rechtzetten door een hoge voorzet vanaf links met een goede kopbal in het doel te werken en 2-0 aan te tekenen. De spreekwoordelijke deksel op de neus kwam na een halfuur spelen. Hoewel de bank van Blauw Wit het niet eens was met het besluit van scheidsrechter Van der Heijden, zag de scheidsrechter toch een penalty in een vermeende handsbal van Luuk Vergeer. Jarmo van het Hof nam deze voor zijn rekening en zette de 3-0 op het scorebord. Na meer dan een halfuur spelen werd keeper Sven Kreukniet van Helios voor het eerst getest door Edwin Bolink. Sven had het schot van Edwin niet klemvast, maar er was geen Blauw Witter in de buurt om hiervan te profiteren.

In de tweede helft bleef Helios gretig om de score te vergroten. Na slechts een aantal minuten spelen was het opnieuw Krijns die met een kopbal vanuit een corner de 4-0 maakte. Ook de 5-0 stond drie minuten later op het scorebord middels een afstandsschot vanaf de 16 meter. De honger naar doelpunten van Helios hield niet op, maar het was keeper Phillippe die met de nodige goede reddingen een monsterscore wist te voorkomen. Jarmo scoorde in de 78e minuut nog wel de 6-0, maar daar bleef het voor Blauw Wit gelukkig bij. De kansen voor Blauw Wit waren in de tweede helft net zo schaars als in de eerste helft. Edwin Bolink had een schot op doel en ook invaller Mathijs Rensen was nog dicht bij zijn eerste doelpunt maar de wat onzeker keepende Sven Kreukniet wist zijn doel schoon te houden.
Helios was deze middag gewoon twee klassen beter en kroonde zich tot de terechte kampioen van de 3e klasse D.