Restaurant en Feestlocatie De Poppe
divider

Blauw Wit geeft zege uit handen

In een wedstrijd met twee gezichten heeft Blauw Wit afgelopen zaterdag de drie punten in Harfsen laten liggen. Na een 0-2 ruststand stond er na 90 minuten een 3-2 eindstand op het bord.

In de semi-derby tegen de sv Harfsen heeft Blauw Wit zwaar teleurgesteld. Met hangende pootjes werd sportpark ‘t Schoolder verlaten. Maar daar zag het lange tijd niet naar uit. Vanaf het begin hadden de bezoekers het iniatief en er ontstonden kansen. Dat resulteerde al binnen het kwartier in een voorsprong. Uit een corner van Edwin Bolink kwam de bal bij de tweede paal waar Emiel Schuppert de bal over de Harfsen-keeper in het doel kopte (0-1). Blauw Wit bleef het betere van het spel houden maar de uitvallen van de thuisclub waren levensgevaarlijk. Uit één van deze counters belandde in de 23e minuut de bal op de paal en kwam Blauw Wit goed weg. Trainer Christian Koop had na de wedstrijd tegen GFC wat wijzigingen doorgevoerd waardoor Jaron Kampman in de spits speelde.
Dit leverde nog voor de rust de 0-2 op. Door Jort Jansen werd de bal vanaf links goed voor gebracht en Jaron verschalkte de Harfsen defensie inclusief de keeper (0-2). Even later kreeg Harfsen weer een tik te verwerken toen hun doelman geblesseerd het veld moest verlaten. Een veldspeler nam plaats onder de lat en deed het verder voortreffelijk. Met de 0-2 voorsprong voor de bezoekers werd ook de rust bereikt.

Na de pauze een heel ander spelbeeld. Harfsen was van meet af aan de bovenliggende ploeg.

De Holtenaren zagen geen kans om onder druk uit te voetballen en dat zou grote consequenties hebben. In de 70e minuut werd de thuisclub ook nog geholpen door de scheids die na een lichte overtreding binnen de 16 de bal op de stip legde. Aan Chiel Jimmink zijn dit geschenkjes wel besteed en hij scoorde hard en zuiver in de benedenhoek.(1-2). De thuisclub kreeg door dit doelpunt nog meer geloof in een beter resultaat en bij Blauw Wit lukte het steeds minder. Onder erbarmelijke omstandigheden, het regende de gehele wedstrijd, werd het voor Blauw Wit steeds meer een overlevingstocht. Maar het mocht niet zo zijn. In de slotfase waren het Luc en Chiel Jimmink die voor 2-2 en 2-3 zorgden en daarmee de punten in Harfsen hielden. Voor Blauw Wit is de 1e plaats nu voorgoed uit zicht en moeten de Holtenaren via de nacompetitie proberen een klasse hogerop te komen. Komend weekend is een vrije zaterdag en op 15 april komt de Kon. UD uit Deventer naar ’t Vletgoor.

Opstelling Blauw Wit:  Nathan Hofman, Ruben Baltes, Jasper Kampman, Remco Stam, Leander Stam; Jort Jansen, Edwin Bolink, Dennis Bolink, Tiemen Scholman; Jaron Kampman, Emiel Schuppert.  Wissels: Geert Veneklaas Slots, Sjoerd Schuppert, Luuk Vergeer.