Restaurant en Feestlocatie De Poppe
divider

Blauw Wit heeft weinig moeite met FC Winterswijk

In een wedstrijd die niet al teveel opwinding kende heeft Blauw Wit’66 afgelopen zaterdag een regelmatige overwinning behaald op hekkensluiter FC Winterswijk. Na een 2-0 ruststand werd een 3-0 eindstand bereikt.

Nadat in de ochtenduren de bijna voltallige selectie zich had ingezet om het hoofdveld van ‘t Vletgoor sneeuwvrij te maken kon om 3 uur scheidsrechter Ali Akkus, die een prima wedstriid floot, laten aftrappen. Het speelveld lag er fantastisch bij en beide teams begonnen aanvallend. De gasten lieten met name in de beginfase aardige individuele acties zien maar maakten (te) vaak een fout in de opbouw waardoor de Holtense defensie kon ingrijpen en hun voorwaartsen aan het werk zetten. Langzamerhand liet de thuisclub zien dat het een van de beste teams is in deze klasse en voerde de druk op voor het doel van Winterswijk goalie Max Buil. Die moest in de 22e minuut de bal uit het net halen nadat centrumspits Jaron Kampman werd aangespeeld. Hij ziet Edwin Bolink in goede positie staan, die beoordeelt de pass op waarde en schiet de bal binnen (1-0). Na ruim een half uur een bijna identieke situatie. Opnieuw werd Jaron aangespeeld in de zestien. Hij legt terug op Dennis Bolink die met een prachtig schot keeper Max Buil volstrekt kansloos laat (2-0). Gezien het spelbeeld was dit duidelijk een ‘Vorentscheidung’ zoals onze Oosterburen zeggen. De thuisclub bleef domineren, gaf weinig weg en zo werd dit ook de ruststand.

Na de hervatting hetzelfde beeld. Blauw Wit de bovenliggende partij en Winterswijk slechts sporadisch gevaarlijk. In de 49e minuut viel het derde doelpunt voor de thuisclub. Na een goede actie van Geert Veneklaas Slots kreeg Dennis Bolink een schietkans. De keeper kon de bal met moeite keren en in de rebound was het broer Edwin die er als de kippen bij was om af te ronden (3-0) Bij één van de schaarse tegenaanvallen kon in de 56e minuut Nathan Hofman opnieuw aantonen dat hij een voortreffelijke keeper is. Zijn redding op een van richting veranderd schot was weergaloos. Winterswijk kreeg steeds meer moeite om Blauw Wit bij te benen  en dat gaf trainer Christian Koop alle ruimte om wat spelers te wisselen. In de 1e helft was de geblesseerde Ruben Baltes al vervangen door Jort Jansen en na ruim een uur verving Tiemen Scholman good-old Remco Stam. De wedstrijd kabbelde naar het eind. Blauw Wit wist dat de buit binnen was en FC Winterswijk kon geen vuist maken. In de laatste 10 minuten bracht trainer Koop nog drie jeugdspelers in het veld t.w. de 16-jarigen Morris Brusse  en Jelmer Groteboer en de O-19 speler Joshua Stam. Ondanks alle wissels bleef de stand ongewijzigd, haalde Blauw Wit 3 punten binnen en heeft het dankzij de sneeuwschuiverij een vrij Paas-weekend.

Opstelling Blauw Wit: Nathan Hofman; Leander Stam, Jasper Kampman, Remco Stam (62’ Tiemen Scholman), Ruben Baltes (35’ Jort Jansen); Stefan Dijkink (81’ Jelmer Groteboer), Edwin Bolink, Geert Veneklaas Slots (81’ Morris Brusse); Emiel Schuppert, Jaron Kampman, Dennis Bolink (81’ Joshua Stam).