Restaurant en Feestlocatie De Poppe
divider

Blauw Wit onderuit tegen Avanti

Nooit eerder speelde Blauw Wit tegen Avanti W (in competitieverband), dit is pas het eerste jaar dat de club uit Enschede-Oost op zaterdag voetbalt.

Het was laat en nat, de wedstrijd kon pas om 16.00 uur beginnen (Avanti heeft heel veel teams die allemaal op zaterdag moeten worden ingeroosterd) en de hele wedstrijd regende het onophoudelijk.

Zonder Leander Stam en met Jaron Kampman op de bank startte Blauw Wit redelijk aanvallend, maar in de eerste 45 minuten nam Avanti steeds meer het heft in handen. De jonge thuisclub had nogal wat moeten improviseren door de vele afwezigen maar koppelde wilskracht aan snelheid en techniek en kwam steeds beter in de wedstrijd. Dit was ook het gevolg van het slordige spel van de blauwen, die moeite hadden met het snelle en fanatieke verweer, door al vroeg hoog druk te zetten poogde de elf van Christian Koop het de gastheren moeilijk te maken, maar echt gevaarlijk werd het zelden bij de goalie van Avanti. Pas in de laatste minuut vóór rust schoot Dennis hard op de keeper, een van de spaarzame ballen richting de vijand.

De 46e minuut was nauwelijks om toen Avanti wist te scoren: Blauw Wit was nog niet scherp, achterin kwam plots veel ruimte waar de spits Lienesch gebruik van maakte: 1-0. Reden volop om het één en ander recht te trekken, maar precies op het uur volgde de 2-0, de jonge Twan Kwaad wist weer van de defensieve twijfel te profiteren en schoot beheerst in.

Nauwelijks twee minuten later deed Blauw Wit eindelijk van zich spreken, na een aanval over rechts kwam de bal bij Edwin Bolink, die hard inschoot: 2-1.

De wissel kort daarop (Ruben verliet het veld, Jaron Kampman mocht nog een half uur meedoen) bracht wat mutaties in de opstelling, en zowaar drong Blauw Wit aan, hopend dat er meer in zou zitten. Maar dat zag Avanti anders, vond de ruimtes die achterin ontstonden waaruit ook de 3-1 kwam, een hard schot van wel 16 meter ging via de paal in het net, de genadeklap.

Met een hoekschop verhouding van 7-1 bleek op deze natte novembermiddag dat aanvallend té weinig gecreëerd werd, té slordig werd samengespeeld en dat téveel spelers niet de vorm hadden die nodig is voor drie punten.

De jonge scheidsrechter Jari Procee uit Zwolle floot een prima wedstrijd, op een koude regenachtige namiddag.

Door de nederlaag zakt Blauw Wit naar de vijfde plek, waar Avanti twee plekken hoger staat; volgende week komt hekkensluiter De Esch naar ’t Vletgoor.