Restaurant en Feestlocatie De Poppe
divider

Blauw Wit pakt 3 punten in Gelselaar

Nadat in de ochtend al het goede voorbeeld was gegeven door onze JO11-2 door met een 9-0 overwinning het kampioenschap binnen te halen, was het in de middag aan de heren 1 om dit goede voorbeeld te volgen. De heren 1 mocht deze speelronde afreizen naar het idyllische sportpark de Benneker van EGVV uit Gelselaar. Bij Blauw Wit ontbraken deze middag de basisspelers Edwin Bolink, Remco Stam en Ruben Baltes. Voor hen stonden Tiemen Scholman, Geert Veneklaas Slots en Jort Jansen in de basis. Thuis werd er dit seizoen eenvoudig met 7-0 gewonnen van EGVV, maar deze hoge score werd nu niet evenaart.

EGVV speelt vrij defensief voetbal en loert op de counter met hun snelle spits Matthias Hilhorst eenzaam in de voorhoede. De eerste kansen van de wedstrijd waren dan ook voor Blauw Wit met een schot op goal van Emiel Schuppert en een kopbal van Stefan Dijkink uit een corner. Na 10 minuten liet EGVV ook van zich horen. Jasper Kampman kon met een nuttige overtreding nog net de zo goed als doorgebroken spits van EGVV stoppen. Scheidsrechter Lubbers gaf voor de overtreding alleen een vrije trap en hield de kaarten op zak. De daaropvolgende vrije trap werd goed gestopt door keeper Nathan Hofman. Ook de daarop volgende minuten mocht Nathan nog 2 keer in actie komen. Het betere van het spel was wel voor Blauw Wit, maar ze wisten niet door de verdediging van EGVV heen te komen. Veel pogingen gingen door het midden en er kwamen maar weinig voorzetten vanaf de zijkant. De grootste kans in de eerste helft was in de 30e minuut van de wedstrijd. Een schot van buiten de 16 van Dennis Bolink had de keeper niet klemvast, maar Tiemen Scholman was net te laat om de bal binnen te tikken. Met een 0-0 stand werd de rust ingegaan en was het hopen op een iets enerverendere 2e helft.

De scheidsrechter had nauwelijks gefloten voor het begin van de 2e helft of de eerste grote kans was er al voor EGVV. Geert Veneklaas Slots wist de bal nog net uit de goal te koppen om zo een achterstand te voorkomen. Vrijwel direct daarna was het aan Blauw Wit om de voorsprong te pakken. Tiemen kreeg vrij voor de goal de kans om de bal in te koppen, maar hij kopte de bal net over de goal.

In de 63e minuut was het dan toch raak voor Blauw Wit. Een hoge voorzet van Leander Stam over de verdediging van EGVV belandde in de voeten van Emiel Schuppert. Hoewel Emiel met de rug naar de goal toestond belette hem dit niet om te scoren met een ietwat nonchalant hakballetje. Een bijzondere 1-0.

10 minuten later was het een verdediger van EGVV die over de bal heen schoot waardoor Luuk Vergeer de bal kon inschieten via de onderkant van de lat. Met de 2-0 op het scorebord leek de overwinnen voor Blauw Wit veilig en had EGVV de hoop op een punt zo goed als opgegeven.

Kort voor het eind van de wedstrijd kreeg Blauw Wit nog een vrije trap op zo’n 25 meter van de goal. De vrije trap werd hard op goal geschoten door Dennis en de bal kwam via de keeper in de voeten van Luuk die daar goed gebruik van maakte en de 3-0 scoorde.

Volgende week staat er voor Blauw Wit de thuiswedstrijd tegen GFC op het programma.

Opstelling:  Nathan Hofman, Jort Jansen, Jaron Kampman, Jasper Kampman, Leander Stam (’90 Sander Bruggeman), Geert Veneklaas Slots, Stefan Dijkink, Tiemen Scholman, Dennis Bolink, Emiel Schuppert, Luuk Vergeer (’90 Roy Schuppert).