Restaurant en Feestlocatie De Poppe
divider

Blauw Wit speelt gelijk in Goor

In de uitwedstrijd tegen GFC op sportpark Heeckeren in Goor heeft Blauw Wit de eerste punten in deze competitie laten liggen. In de spannende slotfase schoot Koen Bromander in blessuretijd de gelijkmaker tegen de touwen.

Onder heerlijke weersomstandigheden en op een prima veld begonnen de koploper en de middenmoter aan hun treffen. De thuisclub toonde van meet af aan dat de punten niet weggegeven zouden worden. Na een gelijk opgaande beginfase waarin beide teams weinig kansen creëerden kwamen de bezoekers plotseling op voorsprong. Een harde lage voorzet van de linkerkant van aanvoerder Edwin Bolink werd in het doelgebied zodanig geraakt door een GFC verdediger dat de bal over de doellijn ging (0-1). De voorsprong bracht geen rust in het spel van de Holtenaren. Integendeel, de achterstand inspireerde GFC dat beter veldspel demonstreerde. Na ruim een half uur had keeper Nathan Hofman al zijn talenten nodig om zijn doel schoon te houden. Even later had Jarno Dijkstra bijna de 2-0 gemaakt na een vreemde actie van de GFC-keeper. Helaas ging zijn schot over. Ruststand 0-1.

In de pauze bracht trainer Christian Koop Stefan Dijkink in het veld voor Jort Jansen. Dit gaf ook iets meer tegenwicht tegen de soms behoorlijk fysiek spelende thuisclub waar de jeugdigen lichtgewichten uit Holten niet altijd tegen opgewassen waren. Het voetbal werd er in het tweede bedrijf niet beter op met veel slordig balverlies aan beide zijden. In de 58e minuut ontsnapte Blauw Wit aan de gelijkmaker. Uit een vrije trap ontstond een grote kans voor GFC maar gelukkig voor alles wat Blauw Wit een goed hart toedroeg ging de bal rakelings over. Even later was de situatie opnieuw penibel toen een Holtense verdediger hands maakte binnen de zestien en de goed leidende scheidsrechter de bal op de stip legde. Opnieuw toonde Nathan Hofman zijn waarde voor het team door de strafschop te stoppen waardoor de 0-1 op het scorebord bleef. In de 70e minuut de 2e wissel toen Tiemen Scholman Luuk Vergeer kwam vervangen. De kleine middenvelder beleefde weinig vreugde aan zijn invalbeurt want nauwelijks 15 minuten later moest hij met een hamstringblessure naar de kant. Leo Stam kwam voor de laatste 10 minuten. GFC had inmiddels een alles-of-niets slotoffensief ingezet en zette de Holtenaren met de rug tegen de muur. Blauw Wit leek de zege over de streep te trekken maar in extremis ging het fout toen Koen Bromander in de 92e minuut de bal voor de voeten kreeg en van dichtbij inschoot (1-1). Nog geen minuut later klonk het eindsignaal. Een ietwat sneue afloop maar over-all een terechte uitslag. Komende zaterdag komt Harfsen naar ’t Vletgoor. Opnieuw een forse kluif voor de mannen van Christian Koop en Youri Noorlander.

Opstelling Blauw Wit: Nathan Hofman; Leander Stam, Jasper Kampman, Jaron Kampman, Ruben Baltes; Edwin Bolink, Remco Stam; Jort Jansen (46’ Stefan Dijkink); Luuk Vergeer (70’ Tiemen Scholman, 82’Leo Stam), Emiel Schuppert en Jarno Dijkstra.