Restaurant en Feestlocatie De Poppe
divider

Blauw Wit toont wilskracht in Terborg

In de uitwedstrijd tegen Terborg wist Blauw Wit ’66 in de laatste fase van de wedstrijd het verschil te maken en uiteindelijk verdiend met 1-3 te winnen. De eerste helft was zeker niet goed te noemen. Mede door een aantal omzettingen van de trainer was de tweede helft beter, toch kwamen de bezoekers uit Holten eerst met 1-0 achter. Maar door de wil om te winnen werd dit in het laatste kwartier omgebogen tot een 1-3 overwinning.

Op het kleine en zeer hobbelige veld is het voor elke ploeg moeilijk om de bal goed rond te laten gaan. Ook Blauw Wit ’66 had hier zeker moeite mee. De thuisploeg was zeer verdedigend ingesteld en wachtte op de fouten van de bezoekers. Hetgeen op dit veld niet te voorkomen is. Zo kwam de wedstrijd in de 1e helft maar moeizaam op gang. De eerste kans was voor de thuisploeg, de verdediging van Blauw Wit ’66 nam opbouwend te veel risico. Uit een snelle counter kwamen ze alleen voor doelman Hofman, maar zoals vaker dit seizoen stond hij ook vandaag weer goed te keepen en wist de bal te onderscheppen. De mooiste aanval in de 1e helft kwam van Blauw Wit ’66. Uit een goed lopende aanval over de rechterflank kwam Emiel Schuppert vrij voor de keeper. Helaas ging de bal net over. Daarna gebeurde een tijds niets noemenswaardig voor beide doelen. Na ruim een half uur was het de mee opgekomen Jort Jansen die aan een solo begon en hard maar recht op doel schoot waardoor het toch een makkelijke prooi was voor de doelman. De ruststand van 0-0 was dan ook verrassing.

In de tweede helft kwam Jaron Kampman in het veld en ging in de spits te spelen. Dit pakte goed uit. Gezien de omstandigheden, klein en hobbelig veld en het verdedigend spel van de thuisploeg kwamen zijn kwaliteiten hier goed van pas. Toch leek de thuisploeg direct op voorsprong te komen maar met een fantastisch redding wist doelman Hofman de bal net over te tikken. Daarna hadden de bezoekers het betere van het spel. Er kon meer druk worden gezet waardoor er kansen kwamen. Zo ging een kopbal van Jaron Kampman net over en een schot van Dennis Bolink werd goed gepareerd door de doelman. Blauw Wit ’66 kreeg meer grip op de wedstrijd en via hoekschoppen ontstonden er meerdere gevaarlijke situaties voor het doel van de thuisploeg. Toch bleef het nog steeds 0-0. Uit een spaarzame counter was het voor de thuisploeg wel raak. Met een droge knal was het Siemen Kaak die de 1-0 binnenschoot.
Dit was voor Blauw Wit ’66 het signaal om meer risico te nemen en er werd vol op de aanval gespeeld. Met overtuiging en de wil om te winnen werd de thuisploeg onder druk gezet. Met name via de linkerflank kwamen de voorzetten, zo ook bij de gelijkmaker. Het was Jort Jansen die met zijn befaamde linkerpoot de bal hard voor het doel bracht. Het was spits Jaron Kampman die voor zijn man kwam en meer dan overtuigend met links binnenschoot. Na deze gelijkmaker bleven de bezoekers vol de aanval zoeken. Even later was het wederom Jaron Kampman die de 1-2 via een scrimmage binnen knalde. Volgens meerdere verdedigers zou hij de bal met de hand hebben meegenomen. Allerminst waar, gelukkig was de goed leidende scheidsrechter J. Jongenotter hier ook niet van overtuigd en keurde het doelpunt goed.
In de laatste fase van de wedstrijd probeerde de thuisploeg het nog wel maar ontbrak het hun aan overtuiging. Morris Brusse kwam nog in het veld voor de moegestreden Emiel Schuppert. Het was Blauw Wit’66 die ook in deze fase het betere van het spel had en nog enkele kansen kreeg. De wedstrijd werd uiteindelijk in het slot gegooid door jawel, invaller Morris Brusse. Het was Stefan Dijkink die over rechts doorkwam en met een breedte pas de bal panklaar legde voor Morris Brusse. De invaller nam alle risico’s en schoot de bal van dichtbij keihard in de rechterkruising. Zo eindigde de wedstrijd in een 1-3 overwinning voor Blauw Wit ’66. Door wilskracht en natuurlijk de wissels van de trainer, werd een moeizame wedstrijd verdiend gewonnen.