Restaurant en Feestlocatie De Poppe
divider

Blauw Wit verliest van Aadorps ASV’57

Afgelopen zaterdag stond voor Blauw Wit Mannen 1 de thuiswedstrijd tegen ASV’57 uit Aadorp op het programma. De gasten worden dit seizoen gecoacht door Helwich Machielsen die van 2018 tot 2021 de hoofdmacht van Blauw Wit onder zijn hoede en staan 8e op de ranglijst. Blauw Wit stond bij aanvang enigszins verrassend als 2de op de ranglijst.

Vanaf het begin trokken de Blauw Witten het initiatief naar zich toe en duwden ASV terug op eigen helft. Helaas toonde de Holtense formatie weinig stootkracht en konden de gasten ergere schade voorkomen. In de 25e minuut leek daarin verandering te komen toen Stefan Dijkink een hard schot loste dat de ASV-keeper tot zijn grote opluchting net naast zag gaan. Een paar minuten later zelfde situatie en helaas voor alles wat Blauw Wit een goed hart toedroeg ook dezelfde afloop. Langzamerhand kwamen de Aadorpers meer in hun spel en zij hadden WEL snel succes. Eerst schoten ze voorlangs daarna moest Nathan Hofman met een prima redding erger voorkomen maar in de 33e minuut was het toch raak. Via een snelle en ragfijne aanval over 6 schijven kwam Martijn Helfrich in schietpositie. Zijn schot verdween onhoudbaar in de benedenhoek (0-1). Blauw Wit leek even zoekende, creëerde weinig meer en met deze stand leek ook de rust bereikt te worden maar niets was minder waar. In de 45e minuut werd een ASV-aanval afgeslagen. De bal bereikt op 20 meter van de goal Lars Stokman die in één keer uithaalde en het kiezelharde schot in de benedenhoek zag verdwijnen (0-2). Meteen daarna floot scheidsrechter Hanzeh voor de rust en konden de Blauw Witters hun wonden gaan likken.

Na de pauze probeerde de thuisclub opnieuw het initiatief naar zich toe te trekken. Maar de bezoekers gingen iets defensiever spelen om met counters gevaarlijk te worden. Blauw Wit had wel meer balbezit maar het duurde allemaal te lang of was te onnauwkeurig om de tegenstander echt in de problemen te brengen. Ook het inbrengen van jongeling Joshua Stam had niet het gewenste effect. Na bijna een uur voetbal viel de beslissing: een prima dieptepass bereikte Sander Drenthen die eerst nog op Nathan Hofman stuitte maar de rebound was wel raak (0-3). Met de moed der wanhoop trokken de Holtenaren naar voren. Eerst werd via de lat overgekopt maar in de 65e minuut werd er eindelijk gescoord. Na een goede en snelle aanval kwam een prima voorzet bij Jaron Kampman terecht die hard en zuiver raak kopte (1-3).

Blauw Wit bleef doorgaan maar het spel was te onnauwkeurig en niet direct genoeg. Verder dan een goede kans voor Joshua Stam in de 82e minuut kwam men niet. Volgende week gaat de competitie verder met een uitwedstrijd bij Avanti W uit Glanerbrug die, net achter Blauw Wit, op de 5e plaats op de ranglijst staat. Spanning verzekerd.

Blauw Wit: Nathan Hofman; Leander Stam, Jasper Kampman, Jort Jansen, Remco Stam, Stefan Dijkink, Morris Brusse, Dennis Bolink, Emiel Schuppert, Jaron Kampman, Luuk Vergeer(Joshua Stam).