Restaurant en Feestlocatie De Poppe
divider

Blauw Wit verliest van effectief Enter Vooruit

Blauw Wit speelde deze zaterdagmiddag de eerste thuiswedstrijd van de competitie in de 3e klasse. Direct stond er een zware tegenstander op het programma, namelijk het vorig seizoen uit de 2e klasse gedegradeerde Enter Vooruit.

Blauw Wit begon sterk aan de wedstrijd, met Morris Brusse die in de eerste minuten een veelbelovend schot van buiten de zestien net langs de paal zag gaan.
In de 8e minuut was het Jasper Kampman die vanuit een corner net naast de goal kopte. De eerste speldenprikjes werden uitgedeeld door de thuisploeg.
Gedurende de eerste 20 minuten van de wedstrijd was het dan ook vooral Blauw Wit dat het betere van het spel had.
In de 20e minuut veranderde het tij van de wedstrijd toen een bal in de verdediging van Blauw Wit niet goed werd weggewerkt. Enter Vooruit spits Wout Velten kon een  hoge bal rustig aannemen op zijn borst en plaatste hem beheerst in de verre hoek. De eerste echte kans van Enter Vooruit resulteerde gelijk in de 0-1 voorsprong.
Na de openingstreffer nam Enter Vooruit de controle over de wedstrijd iets meer over. In de 28e minuut was het wederom Wout Velten die op goal schoot vanaf de linkerkant van het veld, zo’n 40 meter van de goal. Keeper Nathan Hofman, die de bal niet verwacht had en wat ver uit zijn doel stond, kon de bal niet meer keren, en Enter Vooruit verdubbelde de voorsprong.
Amper twee minuten later was het wederom Enter Vooruit die wist te scoren. 0-3.

Ondanks de 0-3 achterstand kwam Blauw Wit in de tweede helft goed uit de startblokken.
Toch was het Enter Vooruit dat in de 62e minuut profiteerde van een defensieve fout bij Blauw Wit en de voorsprong vergrootte naar 0-4.
In de 67e minuut deed Blauw Wit eindelijk iets terug. Emiel Schuppert kopte de bal hard en goed in na een hoge voorzet van Dennis Bolink.
Tegen het einde van de wedstrijd zette Enter Vooruit nog een keer aan en creëerde een gevaarlijke situatie met een 2-tegen-1-situatie. De aanvaller van Enter gaf een slim hakje aan zijn medespeler, die de bal netjes afmaakte. Hiermee werd de eindstand vastgelegd op 1-5.

Ondanks de hoge, ietwat geflatteerde, nederlaag liet Blauw Wit af en toe goed voetbal zien. Enter Vooruit was deze middag echter uiterst effectief met de kansen die ze kregen en namen daardoor verdiend de overwinning mee naar huis.

Volgende week zaterdag staat er voor Blauw Wit een uitwedstrijd tegen Wilhelminaschool in Hengelo op het programma.