Restaurant en Feestlocatie De Poppe
divider

Blauw Wit verliest van FC Zutphen

In een meer dan aantrekkelijke wedstrijd wist Blauw Wit thuis samen met tegenstander FC Zutphen het publiek te vermaken. Na een ruststand van 1-1 werd het uiteindelijk 4-6 voor de bezoekers uit Zutphen. Dit onder begeleiding van Scheidsrechter W.G. Vogelaar, ass. Scheidsrechter W. Groters en bij Blauw Wit was er voor het eerst een vrouwelijke ass. Scheidsrechter te weten Cindy Scholthof.  Tegenstander FC Zutphen, uitkomend in de 3e klasse wist vorig seizoen net niet te promoveren, dit ondanks 67 punten. Een goede jonge ploeg met veel potentie.

De Zutphenaren zochten meteen de aanval hetgeen al binnen de minuut een doelpunt opleverde. Blauw Wit liet zich dus weer verrassen, net zoals vorige week. Blauw Wit was nog zoekende waardoor er meerdere kansen waren voor de bezoekers. Doelman Nathan Hofman diende meerdere reddingen te verrichten en wist zo Blauw Wit te behoeden voor een grotere achterstand. Geleidelijk wist Blauw Wit beter in het spel te komen. Uit een mooi opgezette aanval werd Luuk Vergeer vrijgespeeld maar helaas ging zijn schot recht op het doel af. Even later was het wel raak, uit een perfecte aanval via Leander Stam en de meer dan goed spelende Stefan Dijkink werd Luuk Vergeer wederom vrijgespeeld, ditmaal maakte hij geen fout. In de laatste fase van de eerste helft was het een gelijk opgaande wedstrijd waarbij beide teams de kansen niet wisten te benutten. Bij een vlijmscherpe voorzet van Stefan Dijkink wist Jarno Dijkstra net niet te scoren. Ruststand 1-1.

In de tweede helft werden de gebroeders Kampman gewisseld voor Geert Veneklaas Slots en Ruben Baltes. Ook in het begin van de tweede helft was Blauw Wit niet op zijn hoede. Door goed druk te zetten op de verdediging van Blauw Wit maakten deze meerdere fouten. Hierdoor was de wedstrijd eigenlijk al vroeg beslist. Na 10 minuten in de tweede helft was de tussenstand 1-4. Het was spits Benjamin Roters die twee keer met het hoofd wist te scoren. Het was aan doelman Nathan Hofman te danken dat de bezoekers op dat moment niet verder uitliepen. Na een uur voetballen kwamen Emiel Schuppert, Dennis Bolink en Leo Stam in het veld. Even leek de thuisploeg weer in het spel te komen. Maar de bezoekers straften het slecht uitverdedigen van de thuisploeg wederom goed af. Hierdoor was de tussenstand 1-5 en leek het meer dan een afstraffing te worden voor de thuisploeg. Blauw Wit bleef voetballen en de aanval zoeken. Via een snelle uitval over de rechterflank was het Stefan Dijkink die Jarno Dijkstra  vrij voor doel zette en hij wist de 2-5 binnen te schieten. Blauw Wit putte hier moed uit en met een solo actie wist Emiel Schuppert  zich door de defensie te soleren maar werd hij onreglementair binnen de zestien onderuit gehaald, dus een penalty voor de thuisploeg. Helaas werd deze door invaller Dennis Bolink gemist. Even later wist hij wel te scoren, door een aanval over de rechterflank was het Stefan Dijkink die met een goede voorzet Dennis Bolink wist te bereiken. De doelpunten vielen als rijpe appels, nadat de bezoekers de 3-6 wisten binnen te schieten was het in de laatste minuut Stefan Dijkink die met een fantastische actie en een meer dan fantastisch schot de 4-6 binnen pegelde. Uiteindelijk een leerzame pot voetbal tegen een goede tegenstander.

Achter: Nathan Hofman, Leander Stam, Patrick Bolink (Leo Stam), Jaron Kampman (Ruben Baltes), Jort Jansen
Midden: Stefan Dijkink, Remco Stam, Jasper Kampman (Geert Veneklaas Slots), Edwin Bolink (Emiel Schuppert)
Voor: Jarno Dijkstra, Luuk Vergeer (Dennis Bolink)