Restaurant en Feestlocatie De Poppe
divider

Blauw Wit wint seizoensopening

Afgelopen zaterdag stond voor Blauw Wit de eerste thuiswedstrijd van de competitie op het programma. Het team van trainer Christian Koops mocht zijn krachten meten met Helios Deventer en is hierin geslaagd, de drie punten bleven in Holten.

Helios Deventer kende een erg goede voorbereiding van het nieuwe seizoen, in de bekerwedstrijden werd met ruime cijfers gewonnen van 3e klasser DES Nijverdal en 4e klasser Mariënheem en ook de kampioen van vorige jaar S.V. Twello werd door hen verslagen. Het beloofde dus voor Blauw Wit een erg lastige middag te worden.

Onder leiding van scheidsrechter Martijn Bruins werd er afgetrapt op een regenachtig Vletgoor. De  eerste tien minuten was het een beetje aftasten voor beide teams met als hoogtepunt een corner aan beide zijden. Daarna was het Helios die Blauw Wit steeds meer terugdrong op eigen helft. Helios kon tot aan de 16 meter komen, maar mede door goed verdedigingswerk aan Blauw Wit kant wist het geen echte kansen te creëren.
In de 24e minuut van de eerste helft was het Luuk Vergeer die zich onder de druk van Helios uit wist te voetballen en Stefan Dijkink de rechterhoek instuurde. Stefan gaf op zijn beurt een goede voorzet aan Jarno Dijkstra die de keeper van Helios het nakijken gaf met een prachtige goal.

Ook na de 1-0 bleef Helios druk zetten, maar echte gevaarlijke kansen werden er door de 11 uit Deventer nauwelijks gecreëerd. Tot een minuut voor rust. Een terugspeelbal op Nathan werd bijna onderschept door Helios spits Jarmo van ’t Hof. Nathan wist dit te voorkomen door hard in te komen op de bal. Ondanks dat Nathan de bal raakte bestrafte scheidrechter Bruins de actie met een penalty voor de bezoekers. Glenn Alberts wist de penalty te benutten en trok de stand weer gelijk.
Nog voor rust kreeg Emiel Schuppert toch nog een goede kans om de voorsprong weer op het scorebord te krijgen, maar zijn schot ging helaas niet tussen de palen.

Na rust was het wederom Helios dat Blauw Wit terugdrong op eigen helft. In de 65e minuut was het echter Jarno Dijkstra die met een prachtige rush vanaf de middenlijn de verdediging van Helios omzeilde. Hij wist met zijn voorzet Edwin Bolink te bereiken. Edwin maakte de voorzet goed af en zorgde weer voor een voorsprong.
Makkelijk was het niet voor Blauw Wit om de voorsprong te behouden, maar ondanks de druk was er verder van echt gevaarlijke kansen van Helios geen sprake meer. Blauw Wit wist de voorsprong vast te houden en boekte daarmee een belangrijke overwinning.

Opstelling Blauw Wit: Nathan Hofman; Leander Stam; Jasper Kampman; Jaron Kampman; Leo Stam (71’ Ruben Baltes); Remco Stam; Stefan Dijkink; Edwin Bolink; Emiel Schuppert; Jarno Dijkstra; Luuk Vergeer (60’ Tiemen Scholman)