Restaurant en Feestlocatie De Poppe
divider

Blauw Wit 1 wint wederom

Na de ruime uitoverwinning van vorige week op Sportclub Deventer stond er deze week voor Blauw Wit op papier een lastige thuiswedstrijd op het programma tegen de nummer twee van vorig seizoen VV Terborg.

Voordat de jonge scheidsrechter Jos Olsman floot voor de aftrap, demonstreerden eerst de pupillen van de week Vinz Bijma en Jayden Pieffers hoe de keeper van Terborg gepasseerd moest worden.
In het eerste deel van de wedstrijd was het Blauw Wit dat met goed voetbal enkele kansen creëerde, maar de reserve keeper van Terborg werd nog niet echt getest. Terborg probeerde wel wat terug te doen, maar stuitte op de sterke verdediging van Blauw Wit die goed de rust bewaarde. In de 31 minuut wist Emiel Schuppert de terechte 1-0 op het scorebord te zetten. Een mooie steekbal van Edwin Bolink tussen de verdedigers van Terborg door rondde hij eenvoudig af.
Net voor rust was het ook Emiel die onderuit werd getrokken in het 16 meter gebied van Terborg. Het leek erop dat er een penalty zou volgen, maar scheidsrechter Olsman beoordeelde het anders.
Net voor rust was het nog Jaron Kampman die met een mooie pass Emiel wist te bereiken. Emiel gaf de bal af op Jarno die zijn schot niet tot de 2-0 zag leiden en ook in de rebound werd het schot van Dennis Bolink gestopt door de keeper van Terborg. Ondanks meerdere grote kansen was het slechts 1-0 waarmee de rust ingegaan werd.

Na rust ging Blauw Wit rustig door met het creëren van kansen. Een prachtige hoge bal over de verdediging van Terborg belandde in de voeten van Emiel. Emiel passeerde de keeper maar zag zijn schot voor open goal toch nog geblokt worden door de inglijdende Yasin Celik die daarmee zijn team nog in de wedstrijd hield. Twee minuten later was er al weer een grote kans, het was Stefan Dijkink die zijn schot op de paal zag belanden.
Na deze kans leek Blauw Wit een beetje de grip op de wedstrijd iets te verliezen. Het gezegde “als je zelf de kansen niet afmaakt, dan zal de tegenstander dat wel doen” leek in de lucht te hangen. Door onder andere goed keeperswerk van Nathan werden echter de sporadische kansen van Terborg niet omgezet in doelpunten. De bevrijdende 2-0 leek in de 68e minuut dan toch gescoord te worden door Edwin. Hij ging alleen op de keeper van Terborg af, maar zijn schot ging net langs de verkeerde kant van de paal.
Tien minuten voor het eind van de wedstrijd was het dan toch raak. Dennis Bolink wist nog net de bal te passen op Emiel voordat hij fors onderuit werd gehaald. Scheidsrechter Olsman besloot niet te fluiten en voordeel te geven. Emiel benutte de kans en schoot de bevrijdende 2-0 er in. Nog geen minuut later was het Jarno Dijkstra die met een prachtige boogbal de wedstrijd definitief op slot gooide; 3-0.
Hiermee boekte Blauw Wit zijn 3e overwinning op rij en staat het trots bovenaan in de 4e klasse H. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Winterswijk FC op het programma.

Opstelling: Nathan Hofman, Ruben Baltes, Jasper Kampman, Jaron Kampman (51e min. Jort Jansen), Leander Stam (85e min. Leo Stam), Edwin Bolink, Remco Stam, Stefan Dijkink (63e min. Tiemen Scholman), Dennis Bolink, Jarno Dijkstra (85e min. Geert Veneklaas Slots), Emiel Schuppert