Restaurant en Feestlocatie De Poppe
divider

Blauw Wit blijft ongeslagen in Winterswijk

Afgelopen zaterdag stond voor Blauw Wit de verre uitwedstrijd tegen FC Winterswijk op het programma. Voor koploper leek de tegenstander, hekkensluiter in 4H, een niet al te zware tegenstander. Maar daar bleek het eerste kwartier niets van. Integendeel, de gasten hadden al in de 2e minuut op achterstand moeten staan, maar de aanvaller van Winterwijk bleek in staat de levensgrote kans voor open goal te missen. Blauw Wit was meteen bij de les maar de combinaties waren te doorzichtig en het tempo te traag om de thuisclub angst aan te jagen. Het duurde tot de 14e minuut om de eerste kans van Blauw Wit te noteren: Jarno Dijkstra schoot over.

Na ruim 20 minuten was het wel raak. Emiel Schuppert profiteerde optimaal van een misser achterin bij Winterswijk (0-1). Blauw Wit toonde waarom ze koploper zijn in de 4e klasse H en trok het spel meer en meer naar zich toe. In de 28e minuut kwam Edwin Bolink binnen de zestien in balbezit. Met een geweldige actie stuurde hij de verdedigers het bos in en de bal tegen de touwen (0-2). De Holtenaren bleven aandringen en in de 35e minuut kwam Jarno alleen voor de keeper die hem alleen met een overtreding kon stoppen. Scheidsrechter Bos, die voortreffelijk floot, legde de bal op de stip. De opgelapte Jarno nam zelf de strafschop en gaf de keeper geen schijn van kans (0-3).
Nauwelijks was er weer afgetrapt of Edwin Bolink deelde de genadeklap uit. De Winterswijk-keeper kwam ver zijn doel uit om een dieptepass van Dennis Bolink te onderscheppen. De weggeschoten bal belandde bij de aanvoerder van Blauw Wit die geen moment aarzelt en van 30 meter een boogbal van zijn rechter laat vertrekken die hoog over de keeper in het doel zeilt. Een geweldig doelpunt dat op dankbaar applaus van vriend en vijand kon rekenen (0-4).  Dit werd ook de ruststand.

Na de pauze bracht trainer Christian Koop Leo Stam voor Jarno en Jort Jansen voor Tiemen Scholman. Blauw Wit bleef de betere ploeg maar het tempo zakte en de echte ‘drive’ ontbrak met deze ruime voorsprong. Na een uur spelen kwam de 15-jarige Morris Brusse zijn opwachting maken. Hij verving Geert Veneklaas Slots.
In de 74e minuut gelukte Winterswijk een goede aanval over rechts. De voorzet kwam bij de tweede paal waar Mart Grevers met een hard schot keeper Nathan Hofman volstrekt kansloos liet (1-4). In het resterende kwartier kabbelde de partij naar het einde zonder goed voetbal en zonder uitgespeelde kansen voor beide doelen. Door deze overwinning blijft Blauw Wit koploper met 12 uit 4. Volgende week vrij en 29 oktober op ’t Vletgoor tegen EGVV uit Gelselaar dat getraind wordt door Holtenaar Tom Hofman.

Opstelling Blauw Wit: doel: Nathan Hofman; achter: Leander Stam, Remco Stam, Jasper Kampman, Ruben Baltes (Sjoerd Schuppert); midden: Geert Veneklaas Slots (Morris Brusse, Tiemen Scholman (Jort Jansen), Edwin Bolink; voor: Emiel Schuppert, Jarno Dijkstra (Leo Stam) en Dennis Bolink.