Restaurant en Feestlocatie De Poppe
divider

Blauw Wit te sterk voor EGVV

In de derde thuiswedstrijd van dit seizoen heeft Blauw Wit een overtuigende overwinning weten te behalen op EGVV uit Gelselaar. De wedstrijd was binnen het kwartier al beslist, het stond toen al 4-0! De thuisploeg zocht vol de aanval en hierop hadden de bezoekers onder leiding van trainer Tom Hofman geen antwoord. Zelfs de supporters welke, mede gezien het mooie weer, in redelijke getale aanwezig waren keken hun ogen uit. Uiteindelijk werd het 7-0 voor de thuisploeg.

Zoals gezegd zochten de gastheren vol de aanval, binnen enkele minuten konden er al meerdere hoekschoppen worden genoteerd. Het was wachten op het eerste doelpunt. Uit een goed opgezette aanval kwam de bal voor de voeten voor Jarno Dijkstra, hij twijfelde geen moment en schoot de bal onhoudbaar in de rechterbovenhoek. Na de aftrap kwam de bal direct weer in het bezit van de thuisploeg en via de rechterkant was het wederom Jarno Dijkstra die uit een perfecte voorzet van Leander Stam de bal snoeihard binnenkopte. Weer twee minuten later soleerde Emiel Schuppert door de verdediging en hij werd net buiten de zestien onderuit gehaald. Het was Jort Jansen die, zij het met enig fortuin, de bal uit deze vrije trap binnenschoot. Binnen tien minuten al 3-0, wat voor dag zou dit worden. Nou, enkele minuten later was het alweer raak, ditmaal was het Edwin Bolink die goalgetter Jarno Dijkstra wist te bereiken, een mooi opgezette aanval werd top afgerond. Dus drie doelpunten voor Jarno binnen tien minuten! Top! Nadat een ieder ietwat bekomen was van deze flitsende start kreeg Blauw Wit ‘66 nog wel kansen, zo schoot Jort Jansen op de lat en was Edwin Bolink dicht bij een doelpunt. Blauw Wit bleef de betere ploeg en had het meeste balbezit. De gasten uit Gelselaar, kwamen er twee keer snel uit. Maar Jasper Kampman wist beide malen goed op te treden. Zo was de ruststand 4-0.

De tweede helft begon minder flitsend maar het was de thuisploeg die ook nu het heft volledig in handen had. Zo waren er enkele kleine kansen te noteren. Nog binnen het kwartier van de tweede helft was het Jort Jansen die met een harde droge knal in de linker beneden hoek doelman Bannink (uit Holten) kansloos liet. Even later wisselde trainer Christian Koop, hij bracht Jaron Kampman voor diens broer Jasper en Tiemen Scholman voor goalgetter Jarno Dijkstra. Hierdoor was het even zoeken maar de kansen voor de thuisploeg bleven komen, het was wachten op meer doelpunten. Het was Emiel Schuppert die binnen een kwartier tweemaal wist te scoren. De eerste was uit een aanval over de rechterflank waarbij hij het eindstation was en met een droge knal de bal binnenschoot. De tweede was van een ander niveau, hij soleerde door de verdediging en tikte de bal uiteindelijk beheerst binnen. Eindstand dus 7-0. Al met al een makkelijke middag voor de thuisploeg die nu met vijf zeges aan kop staat. Komende zaterdag volgt de uitwedstrijd in Goor tegen GFC een ploeg die ook zeker mee gaat doen om de bovenste plaatsen, een week later komt vv Harfsen op bezoek. Een ploeg waar Blauw Wit maar moeilijk van weet te winnen. Een spannende competitie waarbij Blauw Wit hopelijk lang blijft meestrijden.