Restaurant en Feestlocatie De Poppe
divider

Blauw Wit en GFC houden elkaar in evenwicht.

Afgelopen dinsdag moest Blauw Wit de inhaalwedstrijd in Goor tegen GFC afwerken. Op een matige grasmat van veld 2 van sportpark Heeckeren (veld 1 heeft geen verlichting!) werd om 20.15 uur afgetrapt. Gezien ook de stand op de ranglijst mocht een gelijkwaardige wedstrijd verwacht worden en dat bleek ook.

Blauw Wit was technisch de betere maar met lange ballen en fysieke inzet bleek de thuisclub gevaarlijk. In defensief opzicht was GFC heel resoluut zodat een ietwat rommelige wedstrijd ontstond met weinig kansen. Na 24 minuten kregen de gastheren een grote kans maar uit een corner werd vrijstaand naast gekopt. Blauw Wit wou niet achterblijven. Ruben Baltus kopte ook naast. Na een half uur kwam een GFC-aanvaller alleen voor Nathan Hofman maar de Blauw Witte doelman bleek de winnaar. Nadat even later Jort Jansen zijn schot op de paal zag belanden zat de 1e helft erop. Ruststand dus 0-0.

Na de hervatting waren de eerste kansen voor de gastheren maar gelukkig stond het vizier niet goed en scoten ze tweemaal voorlangs. Na een kwartier was het Emiel Schuppert die tweemaal gevaarlijk gevaarlijk uithaalde. Eerst stond de GFC-keeper op zijn post en de tweede ging net over.

Trainet Koop bracht 2 wissels: Matthijs Rensen voor Dennis Bolink en Jasper Kampman voor Stan vd Belt maar aan de krachtsverhoudingen veranderde weinig. Tussen de 70e en 75e minuut veranderde er veel. Eerst werd Jort Jansen (weer) vastgehouden in het strafschopgebied en de scheids gaf een dikverdiende penalty. Luuk Vergeer schoot de bal feilloos tegen de touwen (0-1). Maar de Holter vreugde was van korte duur want enige minuten later toonde GFC zijn beste aanval van de wedstrijd en Tim Wassink (wie anders) scoorde onhoudbaar (1-1). Ook in het laatste kwartier kwamen er nog kansen aan beide zijden zonder dat er gescoord werd. Het laatste wapenfeit was een vrije trap in de 88e minuut van de goed spelende Jort Jansen die helaas ook niets opleverde. Met het gelijke spel konden beide teams tevreden zijn.

Zaterdag aanstaande op ’t Vletgoor om 15.00 uur tegen de Esch.