Restaurant en Feestlocatie De Poppe
divider

Degelijke overwinning Blauw Wit op s.v. Almen

Ook de zesde thuiswedstrijd van deze competitie heeft Blauw Wit ‘66 weten om te zetten in een verdiende overwinning.  s.v. Almen werd met 4-1 verslagen. Hiermee is de ploeg van trainer Koop nog ongeslagen deze competitie. Met twee gelijke spelen en voor de rest louter overwinningen staat Blauw Wit ’66 bovenaan de ranglijst. Echt klasse. Dit is mede te danken aan GFC, die in Deventer een knappe overwinning wist te behalen op koploper s.v. Helios.

Zeker de eerste helft was goed te noemen. Ruststand was 2-0 maar had zeker hoger dienen te zijn. De tweede helft was de thuisploeg ook beter maar minder dominant.

Onder leiding van scheidsrechter Syl Yankeng Dassi uit Zwolle startte de thuisploeg goed aan de wedstrijd. Door enkele blessures waren er wat omzettingen. Zo speelde Leo Stam als linksback, hetgeen hij niet onverdienstelijk deed, Geert Veneklaas Slots versterkte het middenveld en Remco Stam zakte een linie naar achter. De thuisploeg combineerde vlot en zo ontstonden er direct al enkele mogelijkheden. Binnen zeven minuten stond het al 1-0, door een goede onderschepping van Emiel Schuppert, hij wist de mee opkomende Edwin Bolink te bereiken, die de bal fantastisch in de rechter bovenhoek schoot. In deze fase was Blauw Wit ’66 de betere ploeg en was het eigenlijk wachten op het volgende doelpunt. Even later een tegenvaller voor de thuisploeg, het was Leander Stam die met lichamelijke klachten gewisseld diende te worden. Het was Stefan Dijkink die zijn plek innam. Het duurde tot bijna een half uur tot de verdiende 2-0 viel. Ook deze keer was het aanvoerder Edwin Bolink die scoorde. Voor de rust werd niet meer gescoord. Zo kon een ieder op het koude sportpark zich binnen warmen met een kop koffie of zelfs een kom snert.

Een ieder diende snel weer aan het veld te staan voor het begin van de tweede helft want na ruim een minuut was het al 3-0 en was de wedstrijd beslist. Deze keer was Edwin Bolink de aangever, via een aanval over de linkerflank wilde hij met een strakke voorzet Stefan Dijkink bereiken. In de scrimmage was niet goed te zien of het Stefan Dijkink of Stefan Heijink van s.v. Almen was die de bal het laatst raakte. Ook nu bleef de thuisploeg de betere ploeg. Met name voor Stefan Dijkink een tegenvaller, hij moest even later als invaller het veld geblesseerd verlaten. Het is nu winterstop, dus hopelijk voldoende tijd om te herstellen. Na een fase in de wedstrijd waarin niet zoveel gebeurde waren het de bezoekers die toch wisten te scoren. Ondanks dat de bal over de achterlijn was geweest mochten ze door voetballen en wisten ze te scoren. Hierna speelde de thuisploeg slordig hetgeen de bezoekers weer wat hoop gaf. Aanvoerder Edwin Bolink dacht daar anders over. Hij soleerde door de verdediging van s.v. Almen en wist de 4-1 binnen te schieten. Zonder twijfel dus the man of the match, met drie doelpunten en een assist was hij bij alle doelpunten betrokken. Al met al een degelijke overwinning. Met als resultaat dat de thuisploeg als Herbstmeister de winterstop ingaat. Trainer Koop zal met spelers en begeleiding er alles aan doen om dit ook de tweede seizoenshelft een goed vervolg te geven.