Restaurant en Feestlocatie De Poppe
divider

Geen overwinning voor Blauw Wit in laatste competitiewedstrijd

Afgelopen zaterdag was het “Super Saturday” op sportpark het Vletgoor, het kampioenschap van de dames 1 werd deze zaterdag namelijk gevierd. De wedstrijd van de dames 1 tegen de dames van Winterswijk was eigenlijk een formaliteit, want het kampioenschap was vorige week al veilig gesteld door het onverwachte verlies van directe concurrent Vios. De dames ondervonden toch wat kampioensstress, want Winterswijk kwam op ’t Vletgoor op een 0-2 voorsprong. De 0-2 achterstand wisten de dames van Blauw Wit toch nog om te buigen naar een 2-2 gelijkspel, al was gezien de kansen die onze dames creëerden een overwinning ook niet onverdiend geweest.
Zo werden de dames kampioen in de 3e klasse J met maar liefst 18 overwinningen, 2 gelijke spelen en een doelsaldo van 101 doelpunten voor en slechts 13 doelpunten tegen. Chapeau!

Voor de Heren 1 stond er ook een belangrijke laatste competitiewedstrijd op het programma tegen het reeds gedegradeerde HSC 21. Om de 2e plaats in de competitie veilig te stellen was een overwinning noodzakelijk.
Blauw Wit kwam redelijk goed uit de startblokken, want na 6 minuten spelen was het Edwin Bolink die met een goed afstandsschot de lat wist te raken. Nog geen vroege 1-0, maar de toon was gezet. Niet veel later was het in de ogen van het Blauw Wit publiek een vrij trap voor Blauw Wit want Jaron werd onderuit getrokken op de rand van het 16 meter gebied van de HSC, maar scheidsrechter Paul Haarman zag het anders en gaf de vrije trap aan HSC.
Hoewel Blauw Wit het eerste kwartier het betere van het spel had, was het toch HSC die na een kleine 20 minuten spelen de 0-1 scoorde. De aanvaller van HSC kon door wat slap verdedigen aan Blauw Wit kant de bal rustig aannemen en eenvoudig inschieten. Na de 0-1 kwam HSC wat meer in het spel. Licht vasthouden van verdediger Jasper Kampman werd door scheidsrechter Haarman beoordeeld als genoeg voor een penalty. En zo was het HSC die na de goed ingeschoten penalty na een half uur spelen de 0-2 op het scorebord wist te zetten. Nog even was er voor rust de hoop op een penalty toen Emiel Schuppert onderuit werd gehaald, maar deze werd helaas voor Blauw Wit niet gegeven.

In de 2e helft leek Blauw Wit toch orde op zaken te kunnen stellen toen Emiel een te korte terugspeelbal wist te onderscheppen, maar het schot van Emiel ging langs de verkeerde kant van de paal. Stefan Dijkink die voor Tiemen Scholman in het veld was gekomen maakte in de 52 minuut dan toch de aansluitingstreffer. In het 5 meter gebied nam hij een voorzet vanaf rechts aan op zijn borst en schoot hem hard binnen.
In de 72e minuut was het HSC die de 1-3 op het score bord zette. Een voorzet vanaf de rechterkant werd door de linksbuiten speler van HSC 21 goed ingekopt. Hiermee was de wedstrijd wel gespeeld en gingen de 3 punten mee naar Haaksbergen.

Blauw Wit eindigt door deze nederlaag op de 3e plek in de competitie. De mannen van Christian Koop kunnen zich opmaken voor de eerste ronde van de nacompetitie. Deze zal op 3 juni worden gespeeld tegen FC Berghuizen op Sportpark Schapendijk in Oldenzaal.