Restaurant en Feestlocatie De Poppe
divider

Heren 1 onderuit tegen Sportclub Deventer

Na het teleurstellende resultaat van vorig week tegen Helios mocht Blauw Wit het vandaag thuis opnemen tegen de nummer 3 van de competitie, Sportclub Deventer.  Aan het begin van het seizoen werd de uitwedstrijd tegen Sportclub Deventer nog vrij eenvoudig met 6-0 gewonnen, maar dat bleek geen garantie voor de thuiswedstrijd.

Trainer Christian Koop ging van start met bijna dezelfde opstelling als de afgelopen wedstrijd, alleen de vorige week langdurig geblesseerd geraakte Jarno Dijkstra
ontbrak. Voor hem stond Tiemen Scholman in de basis.

Al in de 2e minuut van de wedstrijd was er de eerste grote kans voor Blauw Wit. Een cornerbal, die voortkwam uit een schot op goal van Dennis Bolink, werd door Jaron Kampman hard tegen de paal gekopt.
Een aantal minuten later was het Emiel Schuppert die door keeper Lammertink van Sportclub in het 16 meter gebied onderuit werd gehaald, maar scheidsrechter Ruben Hilhorst vond het geen reden voor een penalty.
Waar de eerste grote kansen dus voor Blauw Wit waren was het toch Sportclub Deventer die de score in de 21e minuut opende. Door een misverstand tussen keeper Nathan Hofman en Jaron belandde de bal in de voeten van een speler van Sportclub Deventer. Via een voorzet vanaf de linkerkant werd de bal goed binnen gewerkt door Murat Özdemir, 0-1.
Emiel kreeg direct na de aftrap al weer de mogelijkheid om de score gelijk te trekken, maar zijn schot op goal passeerde wel keeper Lammertink maar werd gestopt door een verdediger. De eerste helft ging verder redelijk gelijk op en er werd niet meer gescoord.

Na rust werd het spel iets slordiger en feller. Scheidsrechter Hilhorst kreeg het ook wat lastiger en hij hield de gele kaarten niet meer op zak.
Hoewel de hoop op de gelijkmaker bleef, bleven de echt grote kansen voor Blauw wit uit. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd maakt Sportclub definitief een eind aan alle hoop op nog een punt. Na een ingooi aan de rechterkant werd de bal voorgezet in de voeten van Tijn Vegelin van Sportclub, die de 0-2 binnenschoot. De 4 minuten blessuretijd brachten geen verandering meer in de stand en zo ging de 3 punten mee naar Deventer.

Zaterdag 4 maart heeft Blauw Wit een nieuwe kans om de eerste punten van 2023 te pakken, dan staat de uitwedstrijd tegen Ter Borg op het programma.

Opstelling: Nathan Hofman, Ruben Baltes (Jort Jansen '66), Jasper Kampman, Jaron Kampman (Geert Veneklaas Slots '82), Leander Stam, Edwin  Bolink, Remco Stam, Stefan Dijkink, Dennis Bolink, Tiemen Scholman (Luuk Vergeer '45), Emiel Schuppert