Restaurant en Feestlocatie De Poppe
divider

Heren 1 pakken eerste competitiepunten

Afgelopen zaterdag stond voor Blauw Wit de uitwedstrijd tegen Wilhelminaschool uit Hengelo op het programma. Blauw Wit had wat goed te maken na de forse, hoewel ietwat geflatteerde, nederlaag tegen Enter Vooruit.

Onder leiding van Youri Noorlander (coach Christian Koop was verhinderd) traden de Blauwwitten met nagenoeg hetzelfde team aan als een week eerder. Vanaf het beginsignaal van arbiter Peezenkamp trok Blauw Wit het initiatief naar zich toe en dat resulteerde al snel in een paar goede kansen. In de 8e minuut schoot Blauw Wit op de paal maar daaruit ontstond een counter van Wilhelminaschool die bijna succes opleverde. De gasten waren de bovenliggende partij, de wedstrijd speelde zich grotendeels af op de helft van Wilhelminaschool. Vooral Stefan Dijkink, die weer een vrije rol had, was ongrijpbaar voor de vijandelijke defensie. Zo ook in de 16e minuut toen hij, na een vloeiende combinatie alleen op de keeper afging. Maar deze laatste wist hem ternauwernood het scoren te verhinderen.

In de 24e minuut was het wel raak. Wederom een combinatie tussen Edwin Bolink en Stefan eindigde met een schot op de lat. De attent meegelopen Luuk Vergeer was er als de kippen bij de terugkomende bal tegen de touwen te koppen (0-1). Een meer dan verdiende voorsprong voor de bezoekers. Blauw Wit probeerde door te drukken en kreeg daartoe ook een aantal kansen maar zag geen mogelijkheid om ze te verzilveren. Een voorsprong van 3 á 4-0 met de pauze was zondermeer mogelijk geweest. Zo gingen de ploegen met deze 0-1 stand naar de thee.

Na de pauze speelde de thuisclub met nieuwe energie maar wist nauwelijks iets te creëren. De achterhoede van Blauw Wit had, onder leiding van keeper Nathan Hofman, zijn zaakjes goed op orde zodat grote kansen zeer schaars waren. Na een uur ging Blauw Wit weer door op de weg van voor de pauze. Eerst kopte Emiel Schuppert nog over uit een corner maar in de 71 minuut was het weer raak. Leo Stam (Vossebelt) rukte op aan de zijkant en zijn goede voorzet bereikte Morris Brusse. De jonge middenvelder bedacht zich niet en schoot hard en zuiver de bal achter de keeper van Wilhelminaschool (0-2). Gezien het spelbeeld was bijna iedereen overtuigd dat dit de beslissing in de wedstrijd was. Coach Noorlander haalde Leo Stam naar de kant en Sjoerd Schuppert kwam in het veld. Net toen iedereen dacht dat wedstrijd als een nachtkaars uit zou gaan kwam alsnog sensatie. Morris Brusse maakt een overtreding in de 16 en de scheids wees naar de stip. Iedereen van Hengelose kant dacht dat de aansluitingstreffer aanstaande was maar zoals de supporters van Blauw Wit vaak zeggen: Wij hebben Nathan! De bal werd weliswaar hard door het midden geschoten maar met zijn linkervoet pareerde de doelman de bal. De stand bleef 0-2 en daar kon ook een slotoffensiefje van Wilhelminaschool geen verandering meer in brengen.

Komende zaterdag om 15.00 uur op ’t Vletgoor tegen kampioenskandidaat vv Hellendoorn.

De opstelling van Blauw Wit: Nathan Hofman; Leo Stam (73’ Sjoerd Schuppert), Jasper Kampman, Jort Jansen, Leander Stam; Edwin Bolink, Morris Brusse, Stefan Dijkink; Dennis Bolink, Luuk Vergeer en Emiel Schuppert.