Restaurant en Feestlocatie De Poppe
divider

Heren 1 weer met lege handen

Weer stond Blauw Wit met lege handen, de derde nederlaag op rij: na ASV’57 en Avanti W ging ook hekkensluiter De Esch met drie punten van het veld, het is de laatste weken meer eronder dan erop…..

Het was een koude, soms natte zaterdagmiddag waar beide ploegen furieus van start gingen: in een hoog tempo werd het vijandige doel gezocht en binnen twee minuten waren er al evenveel 100 % kansen: eerst De Esch toen de linksbuiten vrij kon aanleggen maar hij mikte naast; aan de overzijde werd een terugspeelbal als bewust aangemerkt en kreeg Blauw Wit van acht meter een megakans, maar Jort Jansen gleed uit.
Meteen daarna in minuut 4 was het wel raak: rechtsbuiten ‘Appie’ Isse Ali kreeg de bal in de rebound en wist daar wel raad mee: 0-1.

De vroege achterstand moest even verwerkt worden, Blauw Wit zocht de aanval maar echt gevaarlijk werd het niet; de lange passes van Jort Jansen naar de frontlinie waren nog het meest dreigend en na een half uur zette de thuisclub meer en meer aan: de mooiste kans was er voor Dennis, die vanaf 25 meter op goal schoot maar helaas de lat raakte.

De tweede helft, terwijl het even flink plensde, probeerde Blauw Wit meer en meer het initiatief te pakken, doelman Nathan moest eigenlijk maar één keer echt de gevaarlijke rechtsbuiten, maker van de 1-0, uitschakelen; het leverde de blauwhemden té weinig, en dus besloot Christiaan Koop te wisselen, na ruim een uur: spits Jaron Kampman verliet het veld, de jonge Morris Brusse viel in. Waar iedereen hoopte op de gelijkmaker viel na 71 minuten een tweede tegengoal: weer was het ‘Appie’ Isse die de aanval inleidde, en toen hij de bal terugkreeg, faalde hij niet: 0-2.

Net als voor de rust gooide Blauw Wit het laatste kwartier alle registers open, veel voorzetten kwamen in de buurt van doelman Van Erven, maar kopballen van onder meer Emiel en Morris bleven zonder resultaat.
Zo moest de thuisclub zijn meerdere erkennen in De Esch, volgende week naar Losser dat evenveel punten heeft (13) maar één wedstrijd minder.

De Friese arbiter Peter Pool (hij moest 125 km afleggen vanuit Drachten-Noord) floot resoluut en moest beide teams één keer geel voorschotelen.