Restaurant en Feestlocatie De Poppe
divider

Kleine nederlaag Blauw Wit in Zutphen

Voor de eerste bekerwedstijd van dit seizoen trok Blauw Wit naar sportpark Zuidveen in Zutphen. Tegen de oudste club uit de Torenstad werd, na een zeer turbulent begin, uiteindelijk met 2-1 verloren.

Exact om drie uur gaf scheidsrechter Smeenk het beginsignaal van het seizoen 2022/2023.

Vanaf de aftrap probeerde Blauw Wit een aanval op te zetten. Een foute pass werd in de opbouw onderbroken. Meteen werd een dieptepaas gegeven op de Be Quick spits die alleen voor keeper Phillippe Zwinselman geen fout maakte en de 1-0 liet aantekenen.

Even was Blauw Wit van slag maar al spoedig verschenen ze weer voor het doel van de Zutphenaren. In de 12e minuut moest de keeper van de thuisclub al zijn kunnen tonen om een vrije schop uit de bovenhoek te halen. Dit leverde wel een corner op en toen deze half werd verwerkt schoot Jort Jansen van net binnen de ‘zestien’ de bal tegen de touwen (1-1).

Het applaus van de aanwezige Blauw Wit supporters op de prachtige tribune was nauwelijks verstomd toen achterin bij Blauw Wit werd geblunderd en de voorwaartsen ongehinderd konden doorlopen. Ook ditmaal was Phillippe volstrekt kansloos (2-1). Iedereen langs de lijk maakte zich op voor een doelpuntenfestijn maar dat viel vies tegen. Beide ploegen deden erg hun best maar het spel was kwalitatief matig en leidde tot weinig kansen. Na ruim 20 minuten had Jarno Dijkstra nog een mogelijkheid maar hij zag zijn schot voorlangs gaan. Na een half uur kwam Edwin Bolink in de ploeg voor Tiemen Scholman maar ook hij zag geen kans zijn stempel op de wedstrijd te drukken. Het was daarom niet verwonderlijk dat Be Quick met een 2-1 voorsprong de rust in ging.

Na de hervatting hetzelfde spelbeeld. Twee zeer ijverige ploegen die echter grossierden in foute passen waardoor het aantal vlotte combinaties erg schaars bleef. Trainer Christian Koop probeerde nog wel door een aantal wissels wat leven in de brouwerij te brengen maar veel leverde dat niet op. In de slotfase kwam Blauw Wit nog een keer goed weg toen Emiel Schuppert de bal van de doellijn haalde. Ook de gasten uit Holten zagen geen kans om nog een keer te scoren waardoor ze met lege handen terugkeerden op ’t Vletgoor.

Volgende week komt FC Zutphen op bezoek in Holten. Er moet gewonnen worden anders is het bekeravontuur na 2 duels ten einde.

Opstelling Blauw Wit: 

Phillippe Zwinselman; Stefan Dijkink, Ruben Baltes, Jort Jansen, Leo Stam; Remco Stam, Tiemen Scholman, Luuk Vergeer; Dennis Bolink, Emiel Schuppert.

Wissels: Edwin Bolink, Jasper Kampman, Jaron Kampman, Patrick Bolink en Leander Stam.