divider

Blauw Wit naar nacompetitie na nederlaag tegen Juventa '12

Afgelopen zaterdag speelde Blauw Wit Heren 1 de laatste competitiewedstrijd tegen het Wierdense Juventa ’12.

Bij verlies van de Holtenaren en winst van mede-degradatiekandidaten ASV uit Aadorp en de Esch uit Oldenzaal was rechtstreekse degradatie een feit. Bij winst was dit niet mogelijk maar werd de nacompetitie bereikt.

Het begin was desastreus! Vanaf de aftrap werd de bal achteruit gespeeld tot aan de Blauw Wit keeper. Waarom blijft een raadsel. Een slechte balaanname en een overtreding leiden ertoe dat scheidsrechter van der Zwan binnen 60 seconden een strafschop moest toekennen aan de gasten. Juventa-topscorer Luk Scharphof wist dit cadeau op waarde te schatten en scoorde feilloos (0-1). In de vervolgfase bleek dat er voor beide ploegen veel op het spel stond (bij een zege van Juventa waren de gasten veilig) waardoor er door de spanning weinig goed voetbal getoond werd. De eerste goede kans kreeg de thuisclub in de 18e minuut maar de bal ging over het Wierdense doel. In de 31e minuut ontsnapten de gasten aan de gelijkmaker toen Stefan Dijkinks schot rakelings over de kruising scheerde. Al met al had Blauw Wit meer balbezit maar de voorwaartsen waren weinig doortastend. Ook was het geluk niet aan hun zijde toen vlak voor rust Edwin Bolink keihard op de lat schoot. Ruststand: 0-1

Na de hervatting hetzelfde spelbeeld: twee gelijkwaardige ploegen die er niet in slaagden de tegenstander hun wil op te leggen. Met een aantal goede reddingen herstelde Philippe Zwinselman zich van de eerste minuut en hield Blauw Wit in de wedstrijd. Met nog 20 minuten op het scorebord viel de beslissing: na een goede aanval van Juventa was Luk Scharphof het eindstation en hij schoot de bal onhoudbaar in de verre hoek (0-2).

Met de moed der wanhoop persten de Blauw Witten er een slotoffensief uit. Dat leidde in de slotminuten nog bijna tot succes maar de kopbal van invaller Joshua Stam werd gestopt. Toen ook in de slotminuut na een scrimmage de bal op de lat eindigde floot scheidsrechter van de Zwan af. Door de (slechte) resultaten van ASV en de Esch bleef Blauw Wit in de race voor de nacompetitie en werd rechtstreekse degradatie voorkomen. Aanstaande zaterdag 1 juni is in de 1e wedstrijd het Enschedese Drienerlo op t Vletgoor de tegenstander. Bij verlies is degradatie naar de 4e klasse alsnog een feit. Bij winst wordt 8 juni in t Harde aangetreden tegen de plaatselijke gelijknamige voetbalclub. Komt zaterdag allen naar t Vletgoor om Blauw Wit te ondersteunen.

De opstelling van Blauw Wit: d. Philippe Zwinselman; a. Luuk Vergeer, Morris Brusse, Jaron Kampman, Jasper Kampman; m. Jort Jansen, Edwin Bolink, Remco Stam, Stefan Dijkink; v. Dennis Bolink, Emiel Schuppert. Wissels:

Leo Stam, Tiemen Scholman, Joshua Stam en Sjoerd Schuppert.