Restaurant en Feestlocatie De Poppe
divider

Onnodige nederlaag Blauw Wit

In de negende thuiswedstrijd van dit seizoen heeft Blauw Wit ’66 een onnodige 0-1 nederlaag geleden tegen GFC uit Goor. Dat het geen makkelijke middag zou worden was vooraf bekend. In de uitwedstrijd wist Blauw Wit ’66 er ietwat gelukkig nog een gelijkspel uit te halen.

Het veldspel van de thuisploeg was zowel in de 1e als 2e helft beter. Blauw Wit ’66 speelde verzorgd voetbal en het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van de tegenstander. Maar de scherpte voorin ontbrak waardoor de thuisploeg niet wist te scoren. De bezoekers uit Goor hadden met name in de 1e helft enkele gevaarlijke uitvallen, uit een van deze uitvallen wisten ze ook te scoren. Voor de bezoekers uit Goor een belangrijke overwinning. Hierdoor houden ze aansluiting.

De thuisploeg begon goed, zette GFC onder druk en hierdoor ontstonden enkele kleine kansen. Het was eerst Stefan Dijkink die van dichtbij iets te lang tijd nodig had waardoor de goed keepende doelman redding kon brengen. Even later was het Edwin Bolink die de bal vanuit een hoekschop binnenschoot, helaas net over. Na ruim 20 minuten waren het de bezoekers die vanuit een snelle omschakeling, via de spitsen Olaf Siegers en Tim Wassink, gevaarlijk werden. Dit lukte welgeteld driemaal binnen enkele minuten, de derde keer was raak. Er werd niet goed geanticipeerd op een dieptepass door het midden van de defensie. Het was goalgetter Olaf Siegers die met een simpele schuiver, de goed keepende doelman Hofman, kansloos liet. In de resterende tijd van de 1e helft bleef Blauw Wit ’66 de betere ploeg maar wist maar zelden tot goed uitgespeelde kansen te komen. Vlak voor de rust leek dan toch de verdiende gelijkmaker te vallen. Het was Dennis Bolink die met een fantastische actie door de verdediging van de bezoekers soleerde maar zichzelf en de thuisploeg niet beloonde, zijn schot ging net naast. Ruststand 0-1.

Om verschillende redenen bracht trainer C. Koop na rust meerdere verse krachten. Zo kwamen Remco Stam, Jort Jansen en Morris Brusse in het veld. Alle drie speelden meer dan verdienstelijk.

Direct na rust leek direct de gelijkmaker te vallen, Luuk Vergeer kreeg kort voor het doel de bal maar had te veel tijd nodig waardoor de doelman wederom redding kon brengen.

Even later was het invaller Jort Jansen die hard voorlangs schoot. Daarna bleef de thuisploeg wederom de betere ploeg, GFC lukte het ook steeds minder om via uitvallen gevaarlijk te worden.

Blauw Wit ’66 bleef het proberen maar de echte scherpte voor het doel ontbrak. In de laatste fase van de wedstrijd hetzelfde beeld. Een stug verdedigende GFC tegen een thuisploeg die maar zelden gevaarlijk wist te worden. Zo bleef het scorebord staan op 0-1 hetgeen de derde nederlaag betekende voor de thuisploeg na de winterstop. Daar Helios wederom wist te winnen lijkt het kampioenschap normaliter beslist.

Opstelling:
Achter: Nathan Hofman, Leander Stam, Jasper Kampman, Jaron Kampman, Ruben Baltes
Midden: Geert Veeneklaas Slots, Edwin Bolink, Emiel Schuppert
Voor: Luuk Vergeer, Stefan Dijkink, Dennis Bolink
Ingevallen: Remco Stam, Jort Jansen, Morris Brusse en Tiemen Scholman