Restaurant en Feestlocatie De Poppe
divider

Overduidelijke winst in Oldenzaal

De maand van de beslissingen, nadat alle kampioenen zijn gehuldigd en de degradanten hun verlies verwerken, spelen de clubs net bóven de rode streep tegen de periodekampioenen, vandaag één om een plek in de 3e klasse.

In 4G eindigde FC Berghuizen als tweede en veroverde de 2e periodetitel, Blauw Wit werd derde en had al vroeg in 2022 de 1e periodetitel. De club uit Oldenzaal speelt pas vanaf 2019 op zaterdagmiddag, was jarenlang (80-er jaren en begin van deze eeuw) een stabiele zondag 2e-klasser, en wil dolgraag hogerop. Nooit eerder speelden beide ploegen tegen elkaar.

Zo’n toetje is elk jaar niet alleen mooi en welkom, maar ook erg spannend: er moet simpelweg (na 90 of 120 minuten of zelfs na strafschoppen) een winnaar van het veld stappen, en vanmiddag waren dat ‘onze’ jongens, op een zonovergoten sportpark ’t Venterinck in Oldenzaal-Zuid.

Jammer dat diverse spelers vanaf de zijlijn moesten toekijken en duimen: Jarno al maanden, maar ook Geert, Leo en Dennis ontbraken op het wedstrijdformulier.

Vandaar een basisplaats voor Tiemen en pas de derde voor Morris, beide speelden een prima wedstrijd.

Na een aftastend begin nam Blauw Wit langzaam het initiatief, aanvallen is de beste verdediging, en groeide met de minuut het vertrouwen dat het wel eens een mooie middag kon worden. Dat resulteerde in twee kansjes voor de thuisclub, tegenover een offensief sterker Blauw Wit, met de snelle Stefan en lastige spitsen Jaron en de zeer jonge Morris.

Doelpunten bleven niet uit, het mooiste na een klein half uur: Stefan verstoorde de opbouw op rechts, speelde Edwin op het middenveld aan, en de aanvoerder haalde verwoestend vanaf zeker 35 meter uit, een heerlijke curve meegevend en onhoudbaar voor de toch lange goalie Jord Velthuis: 0-1.

Een opsteker van jewelste, en dat smaakte naar meer: na de thee liet Blauw Wit zien dat het alleen maar was gekomen voor de winst, en de score liep voortvarend op: al na vier minuten eindigde een één-twee tussen Ruben en Edwin bij spits Jaron die slim raak tikte. En in de 69e minuut bereikte een aanval over rechts Emiel, zijn voorzet liet Edwin over aan Tiemen, die de bevrijdende 0-3 maakte. Even schrok de hele Blauw Wit schare toen kort daarna een snelle aanval over rechts door invaller Peter Heeres werd bekroond: 1-3.

Arbiter Gerben Smeenk had tot die 0-3 nauwelijks hoeven optreden, maar dat werd in het laatste kwart anders: drie keer geel voor Blauw Wit (tijdrekken komt in zo’n beladen pot immer voor en Emiel kent die trucjes), verder Stefan en invaller Jurgen. Hij viel samen met Luuk Vergeer in voor Ruben en de licht gekwetste Morris. Maar die andere kleur kaart voor verdediger Joost Broeker bij FC Berghuizen, hij belette de doorgebroken Emiel, was de genadeslag voor de thuisclub, er kwam nog méér ruimte waar Emiel, door Morris aangespeeld, beheerst de 1-4 maakte.

‘Man of the match’ kun je aan het eind van elke ESPN uitzending of op de KNVB-app kiezen, deze middag kies ik een ‘team of the match’, iedere speler afzonderlijk zou een andere tekort doen.

Prima resultaat, “…en dit vasthouden in de komende finale !!” aldus trainer Christian Koop. Dat is a.s. zaterdag 10 juni tegen 3e-klasser Eerbeekse Boys.

“En véél drinken, het wordt erg warm komende week !!” tipte assistent Youri Noorlander. Maar wát precies, dat zei hij er niet bij….

Opstelling:

Nathan Hofman; Leander Stam, Remco Stam, Jasper Kampman, Ruben Baltes (75e: Luuk Vergeer); Tiemen Scholman, Edwin Bolink, Emiel Schuppert. Stefan Dijkink; Jaron Kampman, Morris Brusse (80e : Jurgen van Dijk).