Restaurant en Feestlocatie De Poppe
divider

Overtuigende zege voor Blauw Wit tegen Sc Deventer

Na de degelijke overwinning vorige week tegen Helios moest Blauw Wit op bezoek in de Koekstad bij Sc Deventer. De gastheren hadden bij de seizoen opening met liefst 6-3 gewonnen bij vv Almen dus dat beloofde wat.

Vanaf de aftrap nam Blauw Wit echter het iniatief en trok ten aanval. En al in de 6e minuut leidde dit tot resultaat. Edwin Bolink stond aan het eind van een goede aanval en liet de Sc Deventer kansloos (0-1). Er ontspon een gelijk opgaande wedstrijd waarbij Blauw Wit de beste papieren had. Langzaam kwam de thuisploeg beter in het spel en Nathan Hofman moest een paar keer handelend optreden. Hij deed dat zoals de laatste wedstrijden gebruikelijk met rust en overtuiging. Juist toen de thuisclub voor wat meer druk zorgde sloeg Blauw Wit opnieuw toe. Jarno Dijkstra kwam in de as van het veld in balbezit, verschalkte twee verdedigers en passeerde ook de keeper (0-2). De bezoekers bleven daarna sterker maar voor de pauze werd niet meer gescoord.

Na de thee lukte dat Blauw Wit alweer heel snel. Nauwelijks waren er 4 minuten gespeeld toen een voorzet van rechts voor een onoverzichtelijke situatie in het doelgebied van de thuisclub zorgde. Bij de tweede paal kon (opnieuw) Jarno Dijkstra de bal over de lijn lopen (0-3). Bij deze stand begon trainer Christian Koop wissels door te voeren maar de bezoekers bleven een degelijke pot voetbal op de mat leggen. Een duidelijk teken dat Koop over een ruime en talentvolle selectie beschikt. De spelwijze van Blauw Wit leidde voortdurend tot druk op het doel van Sc Deventer. In de 73e minuut werd met een prima dieptepass Stefan Dijkink gelanceerd en ook hij faalde niet (0-4). De tegenstand van de Deventernaren was hiermee wel gebroken waardoor Blauw Wit en de aanwezige supporters een bijzonder plezierig laatste kwartier beleefden. Met prima combinatiespel werden legio kansen gecreëerd. En dat leidde tot succes. Tien minuten voor het eindsignaal kwam Tiemen Scholman in de ploeg. Met zijn eerste balcontact liet hij de doelman van de gastheren vissen (0-5). En nog was de Deventer koek niet op want vlak voor het eindsignaal voltooide Jarno Dijkstra, prima in vorm, zijn hattrick en scoorde 0-6. Dat werd ook de eindstand. Een compliment aan Sc Deventer dat ondanks de hoge score bleef voetballen en geen grovere middelen inzette. Komende zaterdag komt v.v. Terborg naar Holten. Aanvang 15.00 uur op ‘t Vletgoor.

Opstelling Blauw Wit: Nathan Hofman; Leander Stam, Jaron Kampman, Jasper Kampman (Jort Jansen), Leo Stam (Ruben Baltus); Remco Stam, Edwin Bolink, Luuk Vergeer (Dennis Bolink) Stefan Dijkink; Emiel Schuppert, Jarno Dijkstra.