Restaurant en Feestlocatie De Poppe
divider

Promotie Blauw Wit ’66!!!

Blauw Wit ’66 is gepromoveerd, een topprestatie!!

Nadat de reguliere competitie toch wel een beetje in een mineur was geëindigd hadden weinig Blauw Witters gedacht dat het team van de trainers Koop en Noorlander nog zo’n eindspurt in petto had. Eerst een 1-4 overwinning in Oldenzaal tegen Fc Berghuizen, een week later een 1-4 overwinning in Eerbeek tegen derdeklasser Eerbeekse Boys en jawel de finale werd ook overtuigend met maar liefst 4-0 gewonnen van Juliana ’32 uit Hengelo.

De finale werd gespeeld op neutraal terrein en wel op sportpark de Werf in Enter. Onder warme omstandigheden, kunstgras en ruim 30 graden was het Blauw Wit ’66 dat vanaf het begin liet merken voor de winst te spelen. Daarentegen speelde Juliana ’32 behoudend en gokte op de counter en hoekschoppen. De vele meegereisde supporters uit Holten lieten zich horen hetgeen niet alleen mooi was om te zien en te horen maar was zeker ook een inspiratiebron voor de spelers. Na deze beginfase zonder echt noemenswaardige kansen maar wel met een beter spelend Blauw Wit ’66 was het Juliana ’32 dat met een aantal hoekschoppen poogde gevaarlijk te worden maar de verdediging van Blauw Wit ’66 stond deze middag als een huis. Na ruim een half uur was het Blauw Wit ’66 dat binnen enkele minuten een 2-0 voorsprong op het scorebord liet aantekenen. Gezien het spelbeeld een soort van “vorentscheidung”. Het was de goed spelende Stefan Dijkink die bij een vrije trap slim wegsprintte en door Edwin Bolink perfect werd bediend, en met een hard schot in de korte hoek binnenschoot. Even later was het de opkomende Jaron Kampman die op zijn Beckenbauers mee naar voren kwam en met een perfecte pass Emiel Schuppert wist te bereiken. Met een geweldig schot liet hij de doelman van Juliana ’32 kansloos. Even later had het eigenlijk 3-0 moeten staan, een geweldige aanval werd net niet afgemaakt door Luuk Vergeer, dit door een goede redding van de doelman. Even later floot de goed leidende scheidsrechter D. H. de Graaf af voor de rust. Ruststand 2-0. Een verdiende voorsprong.

Ook de tweede helft bleef Blauw Wit ’66 de beter spelende ploeg. Juliana ’32 kon niet echt een vuist maken waardoor Blauw Wit ’66 de bal goed bleef rondspelen. Ook was duidelijk dat de mannen van trainer Koop conditioneel sterker waren dan hun tegenspelers. Na ruim een kwartier in de tweede helft viel de beslissing, het was Leander Stam die met een pegel de bal keihard in de rechterbovenhoek schoot. Een wereldgoal! De fase daarna poogde de trainer van Juliana ’32 via enkele wissels meer grip op de wedstrijd te krijgen hetgeen niet lukte. Blauw Wit ’66 bleef de betere ploeg en aan alles was nu duidelijk dat promotie nu wel echt dichtbij kwam. Ook trainer Koop wisselde een aantal maal. Ook de invallers lieten zich gelden. Het was kort voor het einde van de wedstrijd dat invaller Dennis Bolink de mee opgekomen Ruben Baltes wist te bedienen. Ook Ruben maakte geen fout en schoot van dichtbij de 4-0 binnen. Wat een ontlading na dit doelpunt. Wat een teamprestatie. Even later floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Complimenten aan de trainersstaf, begeleiding, verzorging en natuurlijk alle spelers. Wat zijn we trots op ons cluppie. Op naar de derde klasse. De promotie werd tot in de late uurtjes gevierd. Proficiat. Het was een fantastische nacompetitie met een nog fantastischer slot.