divider

Spannende slotfase tegen Harfsen

Op een zonnig Vletgoor mocht Blauw Wit het afgelopen zaterdag opnemen tegen de nummer 4 van de competitie, Harfsen.

Deze middag konden we Andre Schuppert eindelijk weer zien schitteren op het veld bij het 1e elftal van Blauw Wit, maar dit keer als grensrechter.
Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Gert Jansen begonnen de bezoekers uit Harfsen gretig aan de wedstrijd. Blauw Wit liet zich de eerste 10 minuten van de wedstrijd wat terugzakken. Toch wist Harfsen geen grote kansen te creëren en bleef het bij een schot voorlangs de goal van Nathan Hofman.
Het spel verplaatste zich steeds meer naar de helft van Harfsen. Na ongeveer een kwartier voetballen was daar dan ook de eerste wapenfeit van Blauw Wit. Een goede voorzet van Stefan Dijkink werd door Luuk Vergeer net over de goal geschoten.
In de 26e minuut werd de score geopend. Een door Jort Jansen waarschijnlijk onbewust laag genomen corner, vloog langs de verdediging van Harfsen en kon door Jaron Kampman bij de 2e paal worden binnengetikt, 1-0. Vlak voor rust moest Stefan geblesseerd het veld verlaten, hij werd vervangen door Geert Veneklaas Slots. Blauw Wit had over de eerste helft wel het betere van het spel, maar echt overtuigend was het nog niet.

In de tweede helft was het ook Blauw Wit dat de gevaarlijkste kansen creëerde. Dennis Bolink viel sterk in en wist een paar goede voorzetten te geven op onder andere Luuk en Emiel Schuppert, maar  door goed keeperswerk van de keeper van Harfsen werd er niet gescoord.
Ook Harfsen was af en toe wel dreigend voor de goal van Blauw Wit, maar echt getest werd Nathan niet. Zo bleef het spannend of de overwinning over de streep getrokken kon worden.
Het laatste wapenfeit kwam in de 90e minuut van Geert, na wederom een goede voorzet van Dennis was het de lat die hem van scoren afhield.
De 1-0 werd over de streep getrokken en Blauw Wit boekte daarmee een belangrijke overwinning in de strijd om de 1e periode. Aanstaande zaterdag staat de wedstrijd tegen Koninklijke UD op het programma. Bij winst pakt Blauw Wit de 1e periode.

Opstelling: Nathan Hofman, Ruben Baltes, Jasper Kampman, Jaron Kampman, Leander Stam, Jort Jansen , Remco Stam, Stefan Dijkink (38e min. Geert Veneklaas Slots), Luuk Vergeer (86e min. Edwin Bolink), Jarno Dijkstra (67e min. Dennis Bolink), Emiel Schuppert