Restaurant en Feestlocatie De Poppe
divider

Teleurstellend resultaat in topper voor 1e

Acht weken duurde de winterstop, 10 december werd Almen met 4-1 verslagen. De herstart van de competitie verliep deze middag zeer teleurstellend, uit bij Helios in Deventer.

De nummer twee, Helios stond vóóraf twee punten achter, had al twee keer een nederlaag moeten slikken en trof de nummer één die nog niet verloren had in 4 E.

Het werd zo’n middag waarin nauwelijks iets mee zat voor Blauw Wit (in oranje shirts, de thuisclub speelde in het blauw), met als meest droevige moment de zware knieblessure bij Jarno Dijkstra, die per ambulance naar het ziekenhuis moest worden gebracht.

Het verschil zat voor een groot gedeelte in de beleving van het spel, de wil om te winnen, duels in je voordeel willen beslissen en er voor gaan; zo bereikte Marokko twee maanden eerder de laatste vier op het WK in Qatar, door te spelen met je hart, alles willen geven. Dat toonde Helios wél, het toonde karakter en wilskracht er dat werd ruimschoots beloond. Dat de score bij de rust slechts 1-0 was, deed vermoeden dat de wedstrijd wellicht na de thee zou kantelen, maar verre van dat.

Na 20 minuten ontving Djeremy Waslander de bal na een prima steekpass en hij liet Nathan kansloos: 1-0. Eén van de weinige kansen voor Blauw Wit die eerste helft was er een na 33 minuten toen er eindelijk over links een soepele aanval werd opgezet en de bal in de 16 meter tegen de hand van een verdediger kwam: strafschop. Dennis Bolink schoot de bal tot ieders ontzetting (uit Holten) ruim over.

Na de rust leek de eerste aanval hoopvol, toen de bal via Jarno de lat raakte, maar daarna was het Helios dat onvermoeid ten strijde trok: binnen drie minuten kon de thuisclub weer juichen toen Bastiaan Lieftink een verdediger én Nathan omspeelde en binnen schoot: 2-0.

Kort daarna het fatale moment waarbij Jarno zich compleet verstapte en de ambulance moest worden opgetrommeld. Dit duurde zeker een half uur en daarna was de strijd eigenlijk al gespeeld, drie (later nog twee) wissels bij Blauw Wit ten spijt. Helios voelde zich superieur en liet geen spaan heel van de koploper: 3-0 toen Wilfred Fabian Put, net terug na een zware blessure, een voorzet van rechts knap intikte; 4-0 weer Lieftink met wellicht de hulp van een hand, en 5-0 door de ‘Deventer Ibrahimovic’ spits Jarmo van ’t Hof die bijna altijd scoort en met 13 (nu 14) topscoorder is van 4 E.

Blauw Wit staat met beide benen op de grond, moet dit snel vergeten en volgende week zich herpakken door te laten zien dat het wil winnen, om maar even drie clichés te gebruiken.

We wensen vanaf deze plaats Jarno (en Igor, ook de knie!!) alle sterkte en beterschap toe.

Opstelling:

Nathan Hofman;

Leander Stam, Jasper Kampman, Jaron Kampman (57: Jort Jansen), Ruben Baltes (85: Jeffrey Hulsman);

Stefan Dijkink, Remco Stam, Edwin Bolink, Dennis Bolink (57: Geert Veneklaas Slots);

Jarno Dijkstra (57: Luuk Vergeer), Emiel Schuppert (76: Tiemen Scholman).