Restaurant en Feestlocatie De Poppe
divider

Terechte nederlaag Blauw Wit ‘66

In Deventer heeft Blauw Wit ’66 tegen middenmoter RDC een terechte nederlaag geleden.

Door ziekte en blessures miste trainer Christian Koop meerdere ervaren spelers. Hierdoor begon Blauw Wit ’66 wat onwennig aan de wedstrijd. Dit mag niet de reden zijn van de vele fouten in de opbouw, meerdere verdedigers maakten deze fouten waardoor de kansen voor de thuisploeg waren. Het was dan ook wachten dat de thuisploeg dit afstrafte hetgeen dan ook binnen het kwartier gebeurde. Ditmaal was het doelman Hofman die de bal ongelukkig raakte, precies in voeten van een aanvaller van RDC, deze bedacht zich niet en schoot van afstand raak. Eenieder die dacht dat de bezoekers uit Holten nu wel bij de les zouden zijn kwam bedrogen uit. De opbouw bleef matig tot slecht en de scherpte ontbrak. Uit een snelle uitval van RDC werd de 2-0 gescoord. De eerste helft bleef erg matig en Blauw Wit ’66 kon niet echt een vuist maken. Uiteindelijk mocht Blauw Wit ’66 nog blij zijn met een 2-0 ruststand.

De tweede helft was amper gestart of binnen de minuut schoot de thuisploeg hard tegen de paal. Trainer Koop besefte dat er wat moest gebeuren en wisselde even later. Zo kwamen Stefan Dijkink en jeugdspeler Morris Brusse in het veld. Geleidelijk aan kwam Blauw Wit ’66 beter in zijn spel. Er was meer geloof en drive. In een kort tijdsbestek kreeg Blauw Wit ’66 meerdere hoekschoppen. De kansjes werden kansen maar een doelpunt bleef uit. Daarentegen bleef het oppassen voor de snelle counters van de thuisploeg. Toch waren het de bezoekers uit Holten die in de tweede helft het betere van het spel hadden. Blauw Wit ’66 bleef het proberen maar de echte overtuiging ontbrak deze middag. Zo eindigde deze wedstrijd in een terechte nederlaag. De komende wedstrijden dienen echt gewonnen te worden om een goede uitgangspositie in de nacompetitie te verkrijgen, maar zeker net zo belangrijk om deze met vertrouwen tegemoet te zien. Om hier een goed resultaat te behalen zal er uit een vaatje getapt moeten worden.