Restaurant en Feestlocatie De Poppe
divider

Topdag op 't Vletgoor

Afgelopen zaterdag was het de dag van de afscheidswedstrijd voor Arian Vorkink, Gijs Klein Nagelvoort, Remon Muller, William Kolkman en Jurgen van Dijk. De jongens waren samen goed voor 1149 wedstrijden in de hoofdmacht van Blauw Wit.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er een mixtoernooi georganiseerd voor de O17 t/m de senioren. Ondanks de ijzige kou waren er toch meer dan 85 spelers die enthousiast meededen aan het toernooi. Op het, door de onderhoudsploeg, sneeuwvrij gemaakte hoofdveld werd er tussen de diverse teams fel gestreden om de hoofdprijs, een bittergarnituur. Rond 14.00 uur was het toernooi afgelopen en kon iedereen zich even opwarmen in de kantine.  

Rond deze tijd meldden ook de spelers voor de afscheidswedstrijd zich op ’t Vletgoor. Het werd een gezellige reünie, want de 5 oud-spelers van het eerste elftal hadden ieder ook weer oud-spelers uitgenodigd waar zij in het verleden mee hebben samengespeeld. Samen vormden zij het team van oud-spelers.
Voorafgaand aan de wedstrijd werd het elftal van oud-spelers nog even met een knipoog toegesproken door voorzitter Roy Vrieling dat het wel de bedoeling was dat ze zich een beetje in zouden houden om zo niet het zelfvertrouwen van ons huidige eerste elftal te schaden.
Om iets voor drieën kwam het publiek allemaal uit de warme kantine en kon de afscheidswedstrijd beginnen. Na de aankondiging door onze oude vertrouwde “stadionspeaker” Willy Kerkdijk betrad het elftal van oud spelers door een door de huidige selectie gevormde erehaag het veld. Toen de rook van de door het publiek afgestoken vuurwerk was opgetrokken kregen de 5 afscheidnemers uit handen van Roy Vrieling en Justin Verhoeven nog een shirt uitgereikt met als rugnummer het aantal wedstrijden dat ze hebben gespeeld in het eerste.
320059951 3408792666001806 3418109692229594070 N
Na het fluitsignaal van scheidsrechter Harry Sjoers kon de wedstrijd beginnen. In de eerste helft van de wedstrijd opende Edwin Bolink namens de huidige selectie de score.  Maar het grotendeels nog steeds fitte elftal van oud-spelers bood goed weerstand tegen de huidige selectie. Zo bleef het in de eerste helft bij een 0-1 stand.
De tweede helft was het Rolf van Kreij die als snel de stand op 1-1 bracht waardoor de hoop op een overwinning voor de oud-eerste spelers weer levendig was.
Emiel Schuppert wist in de tweede helft toch oud doelman William Kolkman te passeren en bracht daarmee de huidige selectie weer op voorsprong.
Net voor het eind van de wedstrijd kreeg het elftal van oud-eerste spelers een terechte penalty en deze werd ouderwets goed ingeschoten door Arjan Aanstoot. Daarmee eindigde de wedstrijd in een 2-2 stand en kon iedereen tevreden het veld verlaten.

Na de wedstrijd ging het feest door in de kantine. Allereerst werd het dames 1 team naar voren geroepen om ze te feliciteren met hun behaalde periode kampioenschap. Nadat de dames de champagne hadden ontkurkt was het tijd voor de huldigingen van de jubilarissen. Doordat het in de corona periode niet mogelijk was om de jubilarissen te huldigen, werden er nu maar liefst 53 jubilarissen gehuldigd. Na een woordje door de voorzitter ontvingen de 25-, 40- en 50-jarige jubilarissen allemaal hun speldje en een Blauw Wit sjaal.
Na de huldiging was het tijd voor de Ri-Ra-Rollade van Oonz’n Hook, die ook dit jaar weer prachtige prijzen hadden te verloten. In de bomvolle kantine waren de lootjes voor de eerste ronde dan ook  binnen een mum van tijd uitverkocht. Zanger en DJ Rob Stam zorgde met zijn muziek voor een topsfeer in de kantine. Het werd al vrij snel duidelijk dat Blauw Witters niet alleen goed zijn in voetballen, maar ook in polonaises, bokspringen, stijldansen en akoestisch gitaar spelen. Het feest ging nog lang door in de kantine en zo werd het jaar 2022 enorm gezellig afgesloten.