Restaurant en Feestlocatie De Poppe
divider

Totaaldag Blauw Wit groot succes

Een voortreffelijke zaterdag, kunnen we wel concluderen. De afsluitende zaterdag voor alle leden van Blauw Wit ‘66 werd een succes.

Al ruim voor 9.00 uur kwamen de jongste pupillen en junioren naar ’t Vletgoor, vol verwachting wat er volgen zou, met de mooiste shirtjes, schoenen en tassen.  

Veld 1 en 2 waren klaargestoomd voor allerlei spelletjes, alles mét de bal maar zo gevarieerd dat het iedere keer weer verrassend bleek. De jongste deelnemers (mini’s, JO 8 t/m 10  en heel veel meisjes) mochten op het hoofdveld op het kunstgras gaan strijden, JO 11 t/m 15 met meisjes op veld 2. De keuze was reuze: doeltjes schieten, over poortjes dribbelen, blikken / emmers schieten, vakschieten en de variant hierop: precisie schieten, kegel schieten, skippybal schieten, latje schieten maar de topattracties waren toch de ‘voetbal schietschijf’ en ‘drop shot arena’.

null
 
Het werd een lust om te zien en te beleven, tientallen fanatieke voetballers/-sters die maximaal 30 punten per onderdeel konden verdienen onder aanvoering van de evenzo enthousiast leiders/-sters en ouders/grootouders . Een surplus aan gedrevenheid, passie, kwaliteiten en vaardigheden toonden aan dat er talent maar vooral plezier en beleving in Holten aanwezig is.

Spreekstalmeester Joost Boer liet zich de hele dag horen met veel (on-) zinnig nieuws, commentaar en interviews.

In de pauze werd volop genoten van een patatje en snacks waarna voorzitter Roy Vrieling de vier bekers voor de winnaars uitreikte en iedereen een vaantje als aandenken kreeg.

Toen volgde een lange serie aan strafschoppen voor de nu al befaamde ‘Johan Stam Penalty Bokaal’, naar de in 2019 overleden ‘mister Blauw Wit’. Meer dan 50 deelnemers (ieder team mocht twee penaltykillers uitkiezen) in de leeftijd van 5 tot 63, bezorgden oud-eerste elftal keeper William Kolkman een druk uurtje: van de laatste vier was het Lars Kogelman met de beste elfmeter trap en hij ontving uit handen van de familie van  Johan Stam de bokaal.

null
Tijd voor de slotact: het mixtoernooi. Acht teams met illustere namen als Real Madrid en FC Twente speelden eerst drie poule wedstrijden en afsluitend de finale, waarin Manchester United zegevierde. 

Dank aan alle mensen die deze dag tot een succes hebben gemaakt, de mannen van 45+ onder aanvoering van Hans Stam, barpersoneel, onderhoudsploeg, EHBO-dames, scheidsrechter, maar vooral al die enthousiaste spelers met hun supporters en de leiders.