Restaurant en Feestlocatie De Poppe
divider

Kritische Blik op Fusie VV Holten en Blauw Wit '66 – Transparantie en betrokkenheid Centraal

Nu de plannen voor een fusie tussen VV Holten en Blauw Wit '66 concreter worden, begrijpen de besturen van beide verenigingen dat er niet alleen enthousiasme, maar ook vragen en zorgen leven onder sommige leden. Het bestuur benadrukt daarom het belang van transparantie en betrokkenheid in dit proces.

Na de keuze voor de voorkeurslocatie, heeft men in september de leden van beide verenigingen actief opgeroepen om deel te nemen aan werkgroepen, die zich bezighouden met de verschillende aspecten van de mogelijke fusie. Dit biedt leden die kritische vragen hebben de kans om rechtstreeks bij te dragen aan het vormgeven van de toekomst van hun club. Deze groepen zijn samengesteld uit een mix van leden van beide verenigingen, die elk hun eigen inzichten en ideeën inbrengen. Dit zorgt voor een brede vertegenwoordiging van perspectieven, wat cruciaal is voor het succes van het fusieproces. Eind september vond een kennismakingsbijeenkomst plaats met de werkgroep leden, waarna de werkgroepen in oktober zijn gestart om de verschillende deelgebieden verder uit te werken.

Goed om ook te zien dat er veel mooie verhalen over vroeger de ronden deden tijdens de kennismaking waardoor er direct een samenhorigheid ontstond.

De werkgroepen, die bestaan uit leden van beide verenigingen, richten zich op zeven cruciale thema's:

  • Identiteit: Hier wordt gekeken naar de missie, visie, clubnaam, kleuren, en hoe we de cultuur en historie van beide clubs kunnen behouden/bewaken of opnieuw opbouwen.
  • Voetbal: Gericht op technische zaken zoals wedstrijdorganisatie en de structuur van de voetbalteams.
  • Accommodatie: Een belangrijk punt voor veel leden, dat wordt aangepakt door te kijken naar de sportlocaties, kleedkamers en kantine.
  • Financiën: Transparantie over contributies, eigendomsoverdrachten en begrotingen staat hier centraal.
  • Sponsoring: De ontwikkeling van sponsorrelaties om financiële stabiliteit te waarborgen.
  • Vrijwilligers: Werving en behoud van vrijwilligers om de vereniging draaiende te houden.
  • Juridische Zaken: Zorgvuldige behandeling van statuten, reglementen en officiële registratie.

Veel leden hebben zorgen over het behoud van de unieke identiteit van hun club, of de impact van de fusie op hun clubgevoel. De werkgroep Identiteit houdt zich hier expliciet mee bezig. In deze groep wordt besproken hoe de historische waarden en cultuur van zowel VV Holten als Blauw Wit '66 in de nieuwe fusievereniging gewaarborgd kunnen worden. Dan wel hoe een nieuwe identiteit van een nieuwe club hierin te borgen.

Bovendien staat er in oktober een gesprek gepland met de gemeente over de accommodatieverkenning, een onderwerp dat voor velen van groot belang is. De besturen nemen de zorgen van leden over de locaties zeer serieus en zien deze gesprekken als een kans om met de gemeente tot een oplossing te komen die voor alle betrokkenen aanvaardbaar is.

In het belang van volledige openheid zullen de leden regelmatig op de hoogte worden gehouden van de voortgang. Er is ook een duidelijk streven om tijdens de komende Algemene Ledenvergadering (ALV) een tussenstand waar kan te presenteren, zodat leden de gelegenheid krijgen om vragen te stellen, ideeën te delen, en waar nodig bij te sturen.

De besturen begrijpen dat niet iedereen direct enthousiast is over de fusie. Zij zien de betrokkenheid van kritische leden echter als waardevol. "Juist door verschillende perspectieven mee te nemen, zorgen we ervoor dat dit proces gedragen wordt door de gehele vereniging," aldus een woordvoerder van de besturen. "We willen samen bouwen aan een toekomst waarin alle leden zich thuis blijven voelen. Een toekomstige huiskamer voor voetbal en het elkaar gezellig kunnen treffen"

Door met open vizier het proces in te gaan, hopen de besturen dat de fusie – ondanks de begrijpelijke zorgen/betrokkenheid en vragen – de best mogelijke stap voorwaarts is voor het voetbal in Holten en voor de betrokkenheid van alle leden.

De werkgroep leden, met een mengeling van beide verenigingen en daarmee culturen en historie, zijn vol enthousiasme en energie aan de slag gegaan om een sterke en duurzaam fusieplan te realiseren.

Wordt vervolgd!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

  • Blauw Wit '66: voorzitter@blauwwit66.nl