Restaurant en Feestlocatie De Poppe
divider

Blauw Wit puntloos tegen Losser

Dit zijn de weken van de beslissingen: Losser SV begon vanmiddag als nummer 4 en hoopt nog mee te doen voor een periodetitel. Blauw Wit begon als 10e, daar waar nummer 12 en 13 meteen degraderen, en de nummers 9, 10 en 11 tot nacompetitie zijn veroordeeld.

Bovenaan is het spannend, met vijf punten verschil tussen nummer 2 Enter Vooruit (40) en nummer 5 Avanti W (35); maar onderin kan iedereen wekelijks een plekje of twee/drie stijgen dan wel dalen: ook daar vijf punten verschil, nr. 7 (SDC’12) met 23 punten en nr. 13 (ASV’57) met 18 punten.

Met de winst op De Esch van 14 dagen ervóór wilden de blauwen nogmaals schitteren, maar niets bleek minder waar: de gasten uit Losser waren op alle fronten de beteren en wisten met vier treffers vóór rust dit duel gemakkelijk over de streep te trekken.

Met dezelfde elf als in Oldenzaal merkte de thuisclub al snel dat de elf withemden meteen het heft in handen namen en een overwicht kregen. Begin maart speelde Losser thuis tegen SVVN en na een snelle 0-1 achterstand wist het in pakweg 20 minuten vier keer te scoren. Dat het vanmiddag in Holten ook zo snel zou gaan had niemand vermoed; na 7 minuten lag de eerste al achter Philippe, de tweede hoekschop werd door topscoorder Ruben Bonte ingekopt: 0-1. In de 19e minuut speelde Stijn Korfage knap de vrijlopende Sven Kuipers in de 16-meter aan en deze laatste scoorde beheerst de 0-2.

Twee minuten later wees de na rust wat onzekere referee John Schumer uit Vriezenveen naar de stip, Leander was té laat om de snelle Yorick Tijhuis te verdedigen en de strafschop was het gevolg: weer was het Ruben Bonte voor zijn tweede en de 0-3.

Even later was het weer raak maar gelukkig was er buitenspel aan vooraf gegaan, dus die schade bleef enigszins beperkt.

Maar het overwicht van de gasten was zo evident, het spel was verzorgder, sneller, een aantal spelers hadden een prima lange pass in de benen , het leek soms wel of er drie extra mannen bij de witten speelden. Dat had ook te maken met het matig verdedigen door Blauw Wit, en echt strijd werd zelden geleverd. Een wissel na ruim een half uur was een eerste reddingsboei voor trainer Christiaan Koop, Leander maakte plaats voor Jort Jansen, die als een soort ‘vijfde’ verdediger ging spelen. Maar de gasten gingen door met waar ze goed in waren en kregen loon naar werken: vijf minuten vóór rust kwam wederom Sven Kuipers in de zestien en ook hij trof voor de tweede keer doel.

Een 0-4 ruststand met een veel beter Losser, wat kun je dan nog doen? Een echt antwoord kwam er niet, in de veel tragere tweede helft waren de kaarten toch al geschud: Losser hoefde niet meer persé, Blauw Wit kon niet beter. Zo ging er een half uur voorbij waar de thuisclub nauwelijks een kans creëerde, pas in het laatste kwartier kwam Blauw Wit dreigender bij het vijandelijk doel en Dennis raakte zelfs de lat. Dat was toen Losser met tien man verder moest: aanvoerder Tim Damhuis had kort na de rust al aan de noodrem getrokken en de tweede keer in de 83e minuut betekende rood. Maar de strijd was al lang gestreden, vrij gemakkelijk speelde Losser zich naar een nuttige en verdiende overwinning, blijft stevig op de 4e plek en kan nog nacompetitie halen. Blauw Wit gaat komende zaterdag naar Deventer, waar Helios een groot feest in gedachten heeft. In december bleef het in Holten 0-0, mocht dit zich herhalen dan nog is Helios kampioen.

Opstelling:

Phillippe Zwinselman;

Leander Stam (32e Jort Jansen), Jasper Kampman (40e Tiemen Scholman), Jaron Kampman, Morris Brusse (81e Leo Stam);

Stefan Dijkink, Edwin Bolink, Remco Stam;

Luuk Vergeer, Dennis Bolink, Emiel Schuppert (81e Sjoerd Schuppert).