Restaurant en Feestlocatie De Poppe
divider

Zonovergoten stratenvoetbaltoernooi op 't Vletgoor

Op de velden van ’t Vletgoor vond afgelopen zaterdag het 20e stratenvoetbaltoernooi Holten plaats. Er hadden zich 12 ploegen ingeschreven volgens het vernieuwde reglement. Helaas waren er twee ploegen die zich terugtrokken om verschillende redenen. Tien ploegen streden in drie poules om de winst. De beste nummer twee uit de drie poules plaatste zich net als de winnaar voor de halve finales.

Om 9.30 uur werd onder zomerse temperaturen afgetrapt voor de eerste wedstrijden. Voor het eerst in de geschiedenis was er een team geheel bestaande uit dames dat zich had ingeschreven. Dit team kwam uit buurtschap De Beuseberg. Jammer genoeg kwamen de dames maar één keer tot scoren en konden in de verdediging de aanvalsdriften van de tegenstanders maar moeilijk beteugelen, maar ze toonden meer dan hun sportieve kant. Een dappere ploeg, waar de heren uit de andere teams een voorbeeld aan kunnen nemen.

Al snel werd duidelijk dat de hitte een bepalende rol kon gaan spelen. Gelukkig waren geen incidenten als gevolg van het warme weer. Het sportieve toernooi werd vlot afgewikkeld en slechts één speler mocht even afkoelen voor vijf minuten. Ook de EHBO kwam maar weinig in actie. Eén speler verdraaide de knie en zal wat langer uit de sport-roulatie zijn. Om 12.30 uur waren de poulewinnaars bekend en na wat rekenwerk kon Holterbroek als beste nummer twee bekend worden gemaakt.

In overleg met de vier aanvoerders werd besloten dat Holterbroek tegen de nummer één van poule A zou uitkomen. Een herhaling van de poulewedstrijd tegen de Beuseberg werd hiermee voorkomen.

De Kol Noord won hun halve finale met 1-0 van Holterbroek, in de andere halve finale werd niet gescoord en moesten de strafschoppen de beslissing brengen. Beuseberg deed dit beter (6-5) als de Borkeld en plaatste zich hierdoor voor de finale.

Derde plaats
De strijd om de derde plek werd bepaald door strafschoppen. Holterbroek en Look-Borkeld streden hierom. Look-Borkeld nam deze beter en won met 4-2.

Finale
In de lange historie van het Stratenvoetbal waren de buurtschappen altijd bovenin het klassement te vinden. Door de samenvoeging van straten tot kleine wijken is hierin wel wat verandering gekomen, maar vorig jaar won Look-Borkeld het toernooi. Dit keer reikte dit team tot de derde prijs. Nu stond opnieuw een buurtschap in de finale. De Beuseberg won het toernooi o.a. in 1979. Toen werd Look-Borkeld na strafschoppen verslagen. Dit keer was Kol-Noord de tegenstander. Zij wonnen het toernooi o.a. in 2007 en 2010. Onder leiding van scheidsrechter Erik Paalman en de assistenten Martin Kerkdijk en Freek Burgers begonnen beide ploegen aan de laatste wedstrijd van dit toernooi. De hitte was lastig maar beide ploegen streden voor de winst. Er werd echter, niet gescoord. Ook nu moesten strafschoppen de beslissing brengen. De doelman van de Beuseberg werd de held van zijn ploeg door een strafschop te keren en daarmee de titel binnen te halen.

 

Prijsuitreiking
Namens de organisatie was het Tonnie Beldman die een woord van dank sprak richting de scheidsrechters: Kevin ter Avest, Erik Paalman, Freek Burgers, Martin Kerkdijk, Jeffrey Vinke, Dirk Jansen, Maurice Baldizzone. De EHBO, de medewerkers van het clubhuis, de terreinbeheerders en de organisatie. Na twintig jaar stoppen, Willy Kerkdijk, Tonnie Beldman en Harry Paalman met de organisatie van dit evenement. Een nieuwe groep o.l.v. Teunis Beldman staat al klaar om de 22e editie te organiseren. Voorzitter Roy Vrieling reikte na het dankwoord van Tonnie Beldman de prijzen uit. De derde prijs, na het winnen van de strafschoppen ging naar: De Borkeld.

De verliezend finalist ging met de tweede prijs naar de derde helft: Kol-Noord.

De fairplayprijs ging naar: De dames van De Beuseberg.

De winnaar van de 20e editie is: De Beuseberg.

De 21e editie van het stratenvoetbal zal volgend jaar plaatsvinden op de velden van ’t Meermanskamp.

De uitslagen van alle gespeelde poule wedstrijden
Beuseberg Dames - Dijkerhoek 0-5, De Kol-Noord - De Liezen 0-0, Dijkerhoek - De Kol-Noord 0-1, De Liezen - Beuseberg Dames 6-0, Beuseberg Dames - De Kol-Noord 1-9, Dijkerhoek - De Liezen 0-0, Oranjestraat/Dorpstraat - Borkeld 0-2, De Haar-Noord - Oranjestraat/Dorpstraat 7-2, De Haar-Noord - Borkeld 1-2, Holterbroek - Beuseberg 0-0, Beuseberg - Lichtenberg 12-0, Holterbroek - Lichtenberg 9-0