Restaurant en Feestlocatie De Poppe
divider

Zwaar bevochten maar verdiende overwinning

Na de zege tegen Wilhelminaschool stond de lastige thuiswedstrijd tegen Hellendoorn op het programma. Slechts één punt hadden de bezoekers, na een laat gelijkspel tegen Helios, een week eerder. Kampioenskandidaat werd voorspeld in het vorige verslag, en dus moesten de blauwwitten de mouwen opstropen.

De eerste helft was niet bijzonder te noemen, eigenlijk volgens de verwachting hadden de gasten meer en effectiever balbezit, kansen voor het doel van Nathan waren dreigender dan aan de overzijde en halverwege de eerste helft viel de openingstreffer, na balverlies bij het uitverdedigen kwam de bal op links vrij bij de gevaarlijke spits Carlos Lopes Macedo, die beheerst inschoot: 0-1.

Een tegenvaller, en de schrik zat er even in. Maar wonderwel zette Blauw Wit vlak voor rust aan, kreeg via Edwin en Morris kansen en plots in de voorlaatste minuut lag daar de gelijkmaker in het net: een actie op rechts bereikte Edwin die hard inschoot: 1-1, een gunstiger moment kun je je niet indenken.

In het tweede bedrijf startte Hellendoorn offensief, maar nog geen vijf minuten waren er gespeeld of de jonge arbiter Voulon (uit Zwolle) bestrafte hands in de zestien met een strafschop: Stefan nam de verantwoordelijkheid en schoot hard in: 2-1.

Het leek of dit bevrijdend werkte bij de blauwen, er werd makkelijker gespeeld en men wist dat Hellendoorn nu nóg aanvallender zou gaan spelen. De leidsman moest best vaak de gele kaart trekken (aan beide kanten), maar dat zorgde er wel voor dat alles binnen de perken bleef.

Hellendoorn wisselde veel, met name de nummer 13 was gevaarlijk en de latere nummer 5 sneller, alle zeilen moesten worden bijgezet door de thuisclub. Trainer Christian Koop wisselde in de 76e minuut, Jelmer Grooteboer kwam Morris, die een moeilijke middag had centraal op het middenveld, vervangen. Maar door die aanvalslust van Hellendoorn kwam er achter meer ruimte, en toen kwam daar die prachtige aanval over rechts, met Stefan als aangever die Dennis bereikte: deze nam de bal met rechts aan en meteen met links volgde een loepzuivere boogbal over de goalie: 3-1.

De druk op de defensie werd alsmaar groter, het centrale duo Jasper en Jort had de zaken prima op orde, en won menig duel. Nóg een wissel: Maurits Beldman kwam de moegestreden Emiel vervangen, en Hellendoorn hoopte op eenzelfde afloop als een week eerder; en jawel, toen viel in de tweede minuut van de extra tijd bijna verdiend de 3-2, na een hoge kopbal van Boy Sasbrink. Alsof het nog niet spannend genoeg was, zette Hellendoorn aan maar toen klonk het bevrijdende slotsignaal, en verdubbelde Blauw Wit het aantal punten.

Wat een verschil met veertien dagen geleden: de voorzichtige, naïeve en bescheiden promovendus verloor dik van Enter Vooruit, vandaag een volwassen, fysiek sterk en heldhaftig strijdend Blauw Wit, dat die mentaliteit beloond ziet worden met drie punten. Felicitaties!

Volgende week reist Blauw Wit naar Denekamp, SDC’12.